Klassisk millionbøf med kartoffel/gulerodsmos

Hindbær-cheesecake i to lag

26177666_10214472704553048_996500836_o

Lidt inspiration til nytårsdesserten måske? Denne her helt fantastiske og smukke cheesecake i to lag med hindbærgele på toppen ville i hvert fald være et godt bud på årets sidste nadver 😉

Opskrift (Springform Ø22 – ca. 8-10 personer).

8 stk. digestive kiks
3 spsk. smeltet smør

  1. lag:

1 stk. past. æggeblomme
3 spsk. sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
200 g. philadelphia flødeost, natural
250 ml. piskefløde
1 spsk. citronsaft
3 stk. husblas
100 g. hindbær, optøet

Hindbærcoulis:
125 g. hindbær, frosne (alle typer bær kan bruges)
1 spsk. sukker
3-4 spsk. vand
1,5 stk. husblas

Fremgangsmåde:
1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø22). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med at lave ostefyldet, som består af 2 slags. Et alm. lag og et lag med hindbær. Fordel husblassen i to skåle med koldt vandt, så de kan lægge i blød. Dvs. 1,5 stk. husblas i hver skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Del din flødeostblanding i to. Den ene sætter du til side og den anden tilsætter du de optøede hindbær til. Brug en stavblender, foodprocessor eller alm. blender til at blende hindbær ud.
9. Nu skal du i gang med husblassen fra den ene skål. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer halvdelen af citronsaften i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 2-3 timer, så det første lag kan sætte sig.
12. Nu skal du bruge din flødeostblanding, som er tilsat hindbær. Gør præcis det samme, som du gjorde med første lag med hensyn til husblas og citronsaft. Sæt kagen på køl i minimum 3 timer, så 2. lag kan sætte sig.
12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er hindbærcoulis. Placer 1,5 stk. husblas i koldt vand. Bland frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
13. Når det hele er kogt op, så tager du det af komfuret og blender det med en stavblender (du kan også si det, hvis du ikke vil have “kernerne” fra hindbær med).
14. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme hindbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
15. Lad blandingen køle lidt ned, cirka 15-20 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på.
16. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
17. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

 

   

2 kommentarer

  • Amanda

    Hej mummum. Er der noget man kan bruge i stedet for flødeosten? (Ved godt det er en >>>cheese<<<cake, men er bare slet ikke vild med flødeost!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Amanda

      Du kan evt. bruge skyr eller cremefraiche i stedet for 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk millionbøf med kartoffel/gulerodsmos