Rød thaisuppe med rejer

Traditionel mørbradgryde med kartoffelmos

image1Opskrift til 4 personer:

Margarine
1 stort løg
400 g. friske champingion
400 g. mørbrad i tern
100 g. bacon i tern
1 pk. cocktailpølser
salt/peber
1 tsk. paprika
1/2 tsk. cayenne peber
2 spsk. hvedemel
2 dl. mælk
1 ds. tomatpuré (70 g).
1 dl. fløde
1 boulionterning
Kulør

Kartoffelmos:
1 kg kartofler
50 g. smør
2 dl. mælk
Lidt salt og sukker

1. Skræld kartofler og skær i store stykker (sæt til kogning). Hak løg i tern og skær champingion i kvarte.
2. Opvarm en gryde og steg løg og champingion ved middel varme.
3. Hæld nu blandingen over i en skål.
4. Puds mørbraden og skær den ud i halve skiver.
5. Steg kødet i gryden sammen med bacontern. Tilsæt salt, peber, paprika og cayennepeber.
6. Når kødet er stegt hældes det over i skålen med løg og champingion.
7. Saucen skal nu laves. Smelt lidt margarine i gryden og rør hvedemel i. Når smørbollen er lavet tilsættes mælk og der røres til klumperne er væk. Hvis saucen er for tyk tilsættes blot mere mælk.
8. Tilsæt nu tomatpuré og knus en boulionterning i saucen. Smag til med salt og peber, og tilsæt kulør. (Saucen får mere smag når kød og grøntsager kommer i).
9. Tilsæt nu kødet og grøntsagerne og alt væsken derfra. Tilsæt nu cocktailpølser og fløde og smag til.
10. Når kartoflerne er kogt hældes vandet fra, og de kommes over i en stor skål. Mælk, salt, sukker og smør tilsættes og der piskes med en elpisker til at mosen er en ensartet, luftig masse.
11. Server evt. retten med ribsgelé.

   

6 kommentarer

  • Malou

    Hvor lang tid tager retten at lave?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

    Tak for en masse super opskrifter! 😊 I denne opskrift står der 1 ds tomatpuré – hvilken størrelse taler vi om…?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Dejlig side i har, har lyst til at lave det hele.
    Jeg bor i udlandet, hvad kan jeg bruge istedet for kulør?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Mette

      Uhh, lige umiddelbart, så ved jeg ikke om der er et alternativ. Har hørt, at man i nogle udenlandske supermarkeder skulle kunne få noget, som hedder “browning”, som skulle stå sammen med bouillon osv. Håber det var en lille hjælp 🙂

      Vh
      Amanda/mummum.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød thaisuppe med rejer