Traditionel mørbradgryde med kartoffelmos

Hvidkålsrouletter i fad (NEM)

26692086_10214539667187072_1657093898_o 26695596_10214539666067044_438228545_o

Hvidkålsrouletter eller kåldolmere, som vi kalder dem hjemme hos mine forældre, er en rigtig mormor-klassiker og det er en af de retter, som vi bare ELSKEDE som børn. Vi kan dog på nuværende tidspunkt ikke prale af at have lavet hverken hvidkålsrouletter eller kåldolmere, da det jo faktisk er en større og længere proces at lave sådan en omgang. Nej, vi har derfor lavet dem i nye klæder 😉

Det vil sige, at vi har lavet det i et fad – tror måske nogen kalder det “kålbudding”? Navnet forstår vi ikke helt, da det jo ikke på nogen måde minder om budding. MEN det er i hvert fald en form for hvidkålsrouletter i fad og det smagte altså ganske fantastisk! og det er vel et plus, at det faktisk også var super NEMT og billigt at lave. Desuden er det jo også ret så sundt, hvilket mange vel må mene er et plus – især her i januar, hvor alle vel nærmest er på nytårskur 😉

Opskrift (4 personer):
1 halvt hvidkålshoved, skåret i stykker
500 g. hakket svinekød
1 stk. æg
1 stk. løg, hakket
3 fed hvidløg
2 spsk. havregryn
1 håndfuld friskhakket persille
rigeligt salt/peber
Lidt smør

Fremgangsmåde:
1. Start med at hakke hvidkål i små stykker.
2. Put alt hvidkålen op i en stor gryde med vand, der dækker. Lad det hele koge med lidt salt, indtil hvidkålen er kogt mør.
3. Rør din fars sammen ved at blande hakket kød, æg, hakket løg, presset hvidløg, havregryn, finthakket persille, salt og peber.
4. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på kanterne.
5. Dræn din kål for vand (gem evt. vandet, hvis du vil lave en sauce der til).
6. Start med et lag kål i bunden af fadet. Pres kålen godt ned.
7. Herefter placerer du alt kødet ovenpå og fordeler det udover hele fadet.
8. Slut til sidst af med et lag kål på toppen også. Pres det hele godt ned. Drys med salt og peber på toppen og fordel evt. lidt smørklatter eller lidt olivenolie på toppen.
9. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 30 min.

   

3 kommentarer

  • På overfladen tror jeg ikke den falder i god smag hos de mindste – men den lyder altså meget lækker 🙂 Måske en weekend uden børn 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Hej, kan man fryse evt. rester?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Lene

      Vi har ikke prøvet det, men det tror vi godt du kan 🙂

      Mvh
      Mummum

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Traditionel mørbradgryde med kartoffelmos