Smørkage

Foccacia brød med hvidløg, timian og tomat

image1 image2

Opskrift 1 brød:
25 g. gær
4 dl. lunkent vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
180 g. durummel
340 g. hvedemel

Fyld:
5 cherrytomater
50 g. smør
3 fed hvidløg
Frisk timian (ca. 2 spsk. timian uden stilk)
2 spsk. olivenolie
Groft salt

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i vandet.
2. Tilsæt olie, salt og mel.
3. Put bagepapir i et indfast fad (ca. 30×40 cm) og hæld dejen deri.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter.
5. Rør nu smør, hvidløg, timian, olivenolie og groft salt sammen til en kryddersmør. Skær cherrytomaterne i halve.
6. Når dejen er færdig med at hæve, trykker du med fingrene ned i dejen og laver huller. Pres tomaterne i dejen og put kryddersmørret i hullerne.
7. Bag brødet i 20-25 minutter ved 225 grader varmluft.

   

2 kommentarer

  • Lene Juul

    Fantastisk brød😋. Men går helt i panik hver gang jeg ikke kan finde det. Vil I ikke lige rette det til FOCCACIA og ikke focaccia? Så kan jeg også finde det næste gang 😉.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Lene

      Ups, det var vi slet ikke obs på! Det er ændret nu 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørkage