Pasta i tomatsauce med kylling

De bedste fastelavnsboller – med hjemmelavet vaniljecreme

27016612_10214647242516388_1447333794_o

(Disse er bagt med smør)

Butikkerne har solgt dem siden 2. januar, så det er da ikke for tidligt selv at skulle i gang med at bage fastelavnsboller! Og nøj, hvor smager de jo bare godt – især med hjemmelavet vaniljecreme.

Opskrift (20 – 24 stk.)
2 dl. mælk
250 g. smør eller 1 dl. smagsneutral olie
40 g. gær
1/3 tsk. salt
1 stk. æg
1 spsk. sukker
530 g. hvedemel

Hjemmelavet vaniljecreme:
3 stk. æg
4,5 tsk. maizena majsstivelse
3,75 dl. mælk
5-6 tsk. vaniljesukker (eller 1 vaniljestang, kornene skrabet ud)
3 spsk. sukker

skaermbillede-2018-01-27-kl-10-16-55

(Disse er bagt med olie)

Fremgangsmåde:
1. Start med at lave din vaniljecreme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes.
2. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
3. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
4. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling.
5. Så skal dejen til bollerne laves. Smelt smør. Tilsæt mælk og rør det sammen. Hvis du bruger olie, så skal denne ikke varmes op men blot tilsættes til mælken. Hvis blandingen er for varm, lad den stå lidt. Den skal være lillefingervarmt. Tilsæt gær og rør denne ud.
6. Tilsæt ét sammenpisket æg, salt og sukker. Tilsæt til sidst hvedemel og ælt dejen godt sammen.
7. Sæt den til hævning et lunt sted i 30-40 min.
8. Slå dejen ned og del den i to lige store dele. Du kan enten vælge at rulle dejen ud til en stor firkant og herefter skære 10 firkanter af hver dej. Du kan også forme 10 boller af hver dej og herefter rulle dem ud, putte 1 spsk. fyld i og folde dejen sammen. Sørg for at lukke bollen godt til, så fyldet ikke flyder ud under bagning.
9. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl boller med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe.
10. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 15 min.
11. Sæt bollerne til afkøling og pynt med glasur.

   

10 kommentarer

  • Julie

    Hej
    Ville bare høre om der er mulighed at lave dem med normal ovn, da min ovn ikke har alm varmluft

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja, det kan du godt. Bare bag dem ved 10 grader varmere end hvad der står i opskriften 🙂

      Vh
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hej,
    De er super lækre ud og tænker jeg giver mig i kast med dem, i aften. Er de stadig lækre og friske, hvis de først skal spises i morgen? Og hvilken smagsneutral olie brugte I?😊
    Mvh Mia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Mia

      Der er vel aldrig noget bagværk, som er LIGE så godt dagen efter, som når det lige er bagt.
      Bager du dem med olie, så holder de sig faktisk sådan okay gode længe, men ellers vil jeg anbefale at lave fastelavnsbollerne og fryse dem ned INDEN de bliver bagt. Så tager du dem blot op imorgen og bager dem der 🙂

      Du kan enten bruge raps- eller solsikkeolie – det gør ikke den store forskel 🙂

      – Amanda/mummum.dk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kan de evt fryses ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aylin

    Hej, fedtstoffet: er det enten 250g smør eller1 dl olie? Hvad blir forskellen?
    Tak for en lækker blog

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Aylin

      Ja det er enten 250 g. smør ELLER 1 dl. olie – Ikke begge dele 🙂

      Ved brug af smør, så får man en lidt mere rund og sprød smag, hvorimod ved brug af olie, så får du en mere blød og luftig bolle 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

    Hvordan opbevares de? På køl? Og hvor længe?:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Jeg bagte en portion i lørdags også. De har lagt på køkkenbordet siden da og de er stadig bløde og slet ikke tørre. De er bagt med olie og ikke smør 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta i tomatsauce med kylling