Kylling i karry - ristaffel med lækre toppings

Sukkerfrie snickerskugler

image1

Jeg er altid forberedt på min søde tand der melder sig om aftenen – denne gang jeg har lavet det BEDSTE snickerskugler lynhurtigt og på kun 5 simple ingredienser 😉 De må bare prøves!!

 

Opskrift (15 kugler):
200 g. dadelmasse (eller blendet dadler)
2 dl. vand
5 spsk. rå kakaopulver
1,5 dl. havregryn
100 g. peanuts
15 små klatter peanutbutter

Fremgangsmåde:
1. Lav 15 små klatter med peanutbutter på et bagepapir, og læg det i fryseren indtil de er hårde.
2. Blend dadelmasse, vand, havregryn og kakaopulver sammen til en ensartet masse. Der er stor forskel på blendet dadler og dadelmasse – så hvis den for tynd tilsættes havregryn og kakaopulver, og er den for tyk tilsættes lidt vand.
3. Hak nu peanuts fint og hæld det i en skål.
4. Når peanutbutter klatterne er frosne tages de ud af fryseren. Her må man lige finde en metode til at trille kuglerne, så peanutbutterklatten kommer i midten. Jeg tog først en klat dadelmasse og lagde så peanutbutterklatten og rullede.
5. Tril nu alle kuglerne rundt i de hakkede peanuts og stil dem på køl.

   

8 kommentarer

  • Elisabeth

    Hvor mange kcal er der i sådan i sådan en portion ? 🍀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jonas

    Hej med jer
    I hvilken bazar i Aalborg køber i dadelmasse? (Bor selv i Aalborg)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Jonas

      Vi ved at både den på Frederikstorv og den i Vestbyen altid har det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Lyder så lækkert men bliver de hakkede peanuts ikk bløde i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Sanne

      Jo, de bliver selvfølgelig lidt bløde, men kun en smule. Vi synes stadig de er gode, på trods af en tur i køleskabet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvor kan man købe dadelmasse? Og er der et bestemt mærke, som I anbefaler? De ser i øvrigt rigtig lækre ud 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Mia

      Vi har ikke set det i nogle danske supermarkeder, men i de større byer, eksempelvis her i Aalborg, hvor vi bor, der har de det i de udenlandske bazar-butikker. Det koster omkring 25,-, så du får mere for pengene, end hvis du køber friske dadler i supermarkedet. Samtidig er dadelmasse blendet, så der er ingen sten i 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i karry - ristaffel med lækre toppings