Chicken Katsu

Walesstang

27650717_10214767170354509_1278041020_oEn ægte dansk klassiker. En lang stang af vandbakkelser pyntet med kagecreme, flødeskum og syltetøj. Det kan simpelthen ikke blive mere snasket og samtidig lækkert! Vi skal helt sikkert også forsøge os med at lave en kagemænd ud af vandbakkelse, fordi det smager jo bare så sindsygt godt.

Opskrift (2 stænger):
2,5 dl. vand
100 g. smør eller margarine
125 g. mel
3 stk. æg

Kagecreme:
En pose færdiglavet kagecreme
(Mælk dertil)

Eller hjemmelavet creme:
3 stk. æg
4,5 tsk. maizena majsstivelse
3,75 dl. mælk
5-6 tsk. vaniljesukker (eller 1 vaniljestang, kornene skrabet ud)
3 spsk. sukker

Ekstra tilbehør:
Flødeskum
Syltetøj
Glasur

Fremgangsmåde:

Vaniljecreme:
1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
3. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling.

Vandbakkelser:
1. I en gryde blandes vand og smør. Varmes op, indtil smør er smeltet.
2. Tag gryden af varmen og hæld hvedemel i. Pisk med en elpisker til du får en dej, som ligner en form for kartoffelmos.
3. Lad gryden og dejen køle ned (æggene må ikke tilsættes hvis dejen er alt for varm).
4. I en skål røres 3 æg sammen.
5. Æggene hældes lidt efter lidt over i dejen, imens der piskes med en elpisker. Du skal gerne få en smidig dej. Den skal have konsistens som en lind kartoffelmos. Du behøves nødvendigvis ikke at røre hele æggemassen i (Der er forskel på størrelsen af æg).
6. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt ud som på billedet (se nedenfor).
7. Bag stængerne ved 200 grader alm. ovn i 30 min. midterste rille i ovnen. OBS: det er meget vigtigt, at ovnen ikke åbnes imens de bages, så undgår du, at de falder sammen.
8. Lad stængerne køle ned. Pynt med kagecreme, syltetøj og flødeskum. Pynt evt. med hakket chokolade på toppen.

Vi kan anbefale DENNE tyl, da den er nem at bruge og let at gøre ren. Desuden er det dejlig nemt med engangssprøjteposer, som kan købes lige HER. Så undgår man, at posen går i stykker midt under udsprøjtningen. Den har vi nemlig lavet ALT for mange gange ;-), så vi har altid engangssprøjteposer nu.

27744476_10214767201875297_1016350372_o

27652823_10214767201955299_1181910218_o

   

12 kommentarer

  • Pia Bager Rohof

    Jeg fulgte opskriften og mine blev perfekte. Har aldrig lavet vandbakkelser før, så jeg var glad for at det lykkedes 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Pia

      Dejligt at høre! ja det er slet ikke så svært at lave vandbakkelser 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Min dej er flydende…
    kan så læse mig til at regel nummer 1 !! Aldrig lad dejen køle ned da æggene så ødelægger dejen.

    De skal i mens den er varm…

    Spild af tid og æg øv altså !

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Bettina

      Det lyder da træls.

      Men æggene må ikke komme i, imens dejen er alt for varm, da de bliver “kogt” så. Æggene skal tilsættes, når dejen er mere kold. Hvordan var din dej inden du satte den til at køle ned? Var den som en tyk kartoffelmos?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hej. Hvad så hvis ens ovn ikke har almindelig ovn program?
    Det findes ikke i nyere ovne mere.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Søde piger jeg er nysgerrig- hvad er det for en ovn i selv bruger når i bager ??? Er det en hel alm som de fleste af os har herhjemme ? Eller er det en industri ovn ? I det tilfælde,at i bruger sådan en så er det stor forskel på resultatet af bagværk da en industri ovn jo kan alt muligt og det kan en ganske alm ovn ikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har fulgt opskriften både med hensyn til alm. ovn, grader og placering begge gange. Måske jeg bare ikke kan finde ud af at lave walesbagværk! 😞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej igen Christina

      Der er desværre bare nogle ovne, som driller lidt med hensyn til sådan noget slags bagværk 🙁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anits@ofir.dk

    Jeg har nu forsøgt to gange, at bage efter denne opskrift og de falder fuldstændig sammen og er helt klæg indeni. Hvad før jeg galt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej

      Bager du ved varmluft eller alm. ovn?
      Varmluft kan godt drille ved nogen, hvis ovnen ikke er god nok.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken Katsu