Kylling fajita pastaret

Brunsviger – snasket, blød som en ægte fynsk brunsviger skal være

img_1042

Har endelig knækket koden til den perfekte brunsviger. Den er svampet, blød og på ingen måde tør og så har den et ordentligt lag remonce på toppen, som hverken er for sprød eller flydende. Den er simpelthen helt perfekt!

Opskrift (stor bradepande)
1,5 dl. vand
2 dl. kærnemælk
25 g. gær
1 stk. æg
2 spsk. sukker
1 dl. olie (raps- eller solsikkeolie)
1/2 tsk. salt
450 g. hvedemel

Remonce:
150 g. smør
250 g. brun farin

Fremgangsmåde:
1. Lunkent vand blandes med kærnemælk. Gær udrøres heri.
2. Herefter tilsættes sukker og salt.
3. Æg og olie tilsættes.
4. Til sidst æltes hvedemel i. Dejen sættes til hævning et lunt sted i 1 time.
5. Slå dejen ned. Gør en stor bradepande klar med bagepapir (dyb bradepande).
6. Rul dejen ud til cirka 1 cm. tykkelse. Fordel dejen ned i bradepanden. Sørg for at den kommer ud til alle siderne. Tryk små huller i dejen med en ske eller med tommelfingrene.
7. Sæt dejen til efterhævning i 30 min. I mellemtiden laves remoncen. Smør og brun farin smeltes sammen i en gryde. Sæt det til afkøling, indtil dejen har hævet færdigt.
8. Fordel remoncen udover hele dejen. Tryk evt. lidt ekstra huller efter remonce er kommet på.
9. Bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 18-20 min.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling fajita pastaret