Pastaret med ruccola, parmesanost og sprødstegt serranoskinke

Kanelkage (glutenfri, uden tilsat sukker)

img_1094Den her fuldstændig vanvittige kanelkage må I simpelthen ikke snyde Jer selv for – mildt sagt, den er virkelig sindsygt god! Jeg elskede kanelkage som barn og har længtes efter at lave en udgave, som kan spises med en smule bedre samvittighed, men hvor der på ingen måde bliver gået på kompromis med smag og den snaskede glasur. Denne har jeg formået at skabe i dag og det er uden overdrivelse den bedste “sundere” kage, som jeg har lavet. Det bedste ved den er, at alle ingredienserne kan købes i ethvert supermarked, så ingen fancy ingredienser (hvilket vi går meget op i!).

Opskrift (Springform str. Ø22)
3 stk. æg
5 stk. dadler
1 spsk. vand
4 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
2 dl. kærnemælk
1,5 tsk. bagepulver
2 spsk. honning eller anden form for sødning
200 g. mandelmel (eller 200 g. mandler blendet til mel – det gøres nemt i en minihakker eller foodprocessor. Det er lidt sværere at gøre det i en alm. blender).

Glasur:
60 g. cashewnødder (sat i blød i vand i 1 time)
1 tsk. færdiglavet kaffe
1 spsk. mælk
3 stk. dadler
2 tsk. honning eller anden form for sødning
3 tsk. kakaopulver

Tip: Hvis du ikke vil lave denne glasur, så kan du også smelte 70% mørk chokolade og pensle det udover kagen som glasur. Det er ikke lige så godt 😉 – men kan sagtens fungere.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at fjerne sten fra dadler. Blend de 5 stk. dadler med 1 spsk. vand, så du får en form for dadelpure.
2. Pisk æg sammen med dadelpure med en elpisker. Pisk indtil blandingen bliver luftig – det tager cirka 2-3 min.
3. Tilsæt kærnemælk og pisk videre.
4. Tilsæt kanel, vaniljepulver, bagepulver og honning og pisk videre. Tilsæt til sidst mandelmel.
5. Bag kagen på en af de nederste riller i cirka 25-30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens).
6. Stik en strikkepind, grillspyd eller andet langt og tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
7. Lad kagen køle ned.
8. Blend de iblødsatte cashewnødder med færdiglavet kaffe, mælk, dadler, honning og kakaopulver. Det gøres nemt i en minihakker eller en foodprocessor. Blend til du har en ensartet glasur. Smag den til. Skal den være lidt sødere, tilsæt da lidt ekstra honning.
9. Fordel glasuren udover kagen.

 

   

13 kommentarer

  • Emily

    Hej! Kan det godt passe at dejen er meget flydende? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Emily

      Dejen skal være som alm. kagedej, så den må ikke være for flydende. Til en anden gang, så prøv at lade dejen hvile 10-15 min, efter den er rørt sammen. Mandelmelen suger en del væske. Hvis den stadig er “for” flydende, tilsæt da lidt mere mandelmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Hvad med evt. Mini eller Skummetmælk kan man bruge det istedet for kærnemælk? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Karina

      Det kan du godt, men kagen bliver nok ikke lige så svampet så. Brug mini- eller skummetmælk og tilsæt evt. lidt skyr eller græsk yogurt for at give den et syrnet mælkeprodukt 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Det lyder alt for lækkert! Jeg tænkte dog på, om man kunne bruge en mindre kalorierig mel? Det gør ikke noget, at der er gluten i 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thomas

    Kan man skifte mandelmelen ud med blendet havregryn? Kan ikke tåler mandler 😞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Thomas

      Vi har ikke prøvet. Kunne forestille mig, at den bliver lidt mere tung i det, end hvis man bruger mandelmel 🙂
      Ellers prøv dig med glutenfrit mel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frida

    Kan man bruge andet en mandler? Fx havregryn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Frida

      Vi har ikke prøvet. Kunne forestille mig, at den bliver lidt mere tung i det, end hvis man bruger mandelmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanet

    Kan kærnemælk erstattes med soya eller ris mælk? Min datter kan ikke tåle mælkeprotein, så vi holder os fra mælkeprodukter

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Ja, jeg har prøvet med mandelmælk i andre kager og det har fungeret fint 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den her er et absolut musttry, tak for opskrift (:

    A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastaret med ruccola, parmesanost og sprødstegt serranoskinke