Pastaret med ruccola, parmesanost og sprødstegt serranoskinke

Kanelkage (glutenfri, uden tilsat sukker)

img_1094Den her fuldstændig vanvittige kanelkage må I simpelthen ikke snyde Jer selv for – mildt sagt, den er virkelig sindsygt god! Jeg elskede kanelkage som barn og har længtes efter at lave en udgave, som kan spises med en smule bedre samvittighed, men hvor der på ingen måde bliver gået på kompromis med smag og den snaskede glasur. Denne har jeg formået at skabe i dag og det er uden overdrivelse den bedste “sundere” kage, som jeg har lavet. Det bedste ved den er, at alle ingredienserne kan købes i ethvert supermarked, så ingen fancy ingredienser (hvilket vi går meget op i!).

Opskrift (Springform str. Ø22)
3 stk. æg
5 stk. dadler
1 spsk. vand
3 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
2 dl. kærnemælk
1,5 tsk. bagepulver
2 spsk. honning eller anden form for sødning
200 g. mandelmel (eller 200 g. mandler blendet til mel – det gøres nemt i en minihakker eller foodprocessor. Det er lidt sværere at gøre det i en alm. blender).

Glasur:
60 g. cashewnødder (sat i blød i vand i 1 time)
1 tsk. færdiglavet kaffe
1 spsk. mælk
3 stk. dadler
2 tsk. honning eller anden form for sødning
3 tsk. kakaopulver

Tip: Hvis du ikke vil lave denne glasur, så kan du også smelte 70% mørk chokolade og pensle det udover kagen som glasur. Det er ikke lige så godt 😉 – men kan sagtens fungere.

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at fjerne sten fra dadler. Blend de 5 stk. dadler med 1 spsk. vand, så du får en form for dadelpure.
2. Pisk æg sammen med dadelpure med en elpisker. Pisk indtil blandingen bliver luftig – det tager cirka 2-3 min.
3. Tilsæt kærnemælk og pisk videre.
4. Tilsæt kanel, vaniljepulver, bagepulver og honning og pisk videre. Tilsæt til sidst mandelmel.
5. Bag kagen på en af de nederste riller i cirka 30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens).
6. Stik en strikkepind, grillspyd eller andet langt og tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
7. Lad kagen køle ned.
8. Blend de iblødsatte cashewnødder med færdiglavet kaffe, mælk, dadler, honning og kakaopulver. Det gøres nemt i en minihakker eller en foodprocessor. Blend til du har en ensartet glasur. Smag den til. Skal den være lidt sødere, tilsæt da lidt ekstra honning.
9. Fordel glasuren udover kagen.

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastaret med ruccola, parmesanost og sprødstegt serranoskinke