Kanelkage (glutenfri, uden tilsat sukker)

Sundere “karamelsnitter” (uden tilsat sukker)

img_1188

Disse minder faktisk rigtig meget om en twix – lækre sprøde karamelsnitter med dadelkaramel og chokolade på toppen.

Opskrift (cirka 12 stk)
Bund:
60 g. havremel (havregryn blendet til mel)
60 g. mandelmel
1,5 spsk. kokosolie
1 spsk. honning
1 spsk. mælk eller mandelmælk

Karamel:
7 stk. dadler (udstenet)
1 spsk. kokosolie
1 spsk. peanutbutter eller anden nøddesmør

Øverste lag:
50 g. 70% mørk chokolade (gerne sukkerfri, hvis du vil have det)
1 spsk. kokosolie

Tip: Det er en kæmpe fordel at have en minihakker eller foodprocessor til denne opskrift. Den kan sagtens laves uden, men den halverer altså lige arbejdstiden, da man bare smider alle ingredienserne derop i og så gør den arbejdet for en. Vi har begge én og kan slet ikke leve uden! Vi bruger den stort set hver dag. Du kan købe den vi har, liiige HER.

Fremgangsmåde:
1. Blend havregryn til mel. Det gøres nemt i en foodprocessor eller i en minihakker.
2. Bland havregryn med mandelmel. Smelt kokosolie og bland med mælk og honning. Rør det sammen med de tørre ingredienser, indtil du får en konsistens, som minder lidt om småkagedej.
3. En lille form beklædes med enten husholdningsfilm eller staniol (gør det let at få kagen op). Herefter presses din “dej” ned.
4. Lav karamellen ved at blende udstenede dadler med kokosolie og peanutbutter. Gøres nemt i minihakker eller foodprocessor.
5. Fordel karamellen ovenpå det første lag.
6. Nu til sidste lag. Smelt kokosolie i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt hakket chokolade. Lad det hele smelte sammen til en homogen masse.
7. Fordel chokoladelaget ovenpå karamellen. Sæt den på køl i minimum 2-3 timer eller hvis det skal gå hurtigt, sæt den 30-45 min. i fryseren.
8. Tag formen ud af køleskabet eller fryseren. Ved hjælp af den husholdningsfilm eller staniol du startede med at putte i formen, tages selve kagen ud af formen. Skær den herefter i små mundrette størrelser. Du kan også skære dem til lange barer.

Obs: Opbevares på køl i op til 7 dage.

 

   

7 kommentarer

  • Janne

    Super lækker snitte.. men hvordan får du så flot et snit i chokoladen ?? Min knækker i alle retninger 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Sætter dem i fryseren et par timer og så skærer jeg dem ud med det samme. Så “knækker” den ikke sammen 🙂 – Jeg har lavet den fejl mange gange før ;-)!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Det er fra PC – har lagt mærke til, at det går igen på nogle af de øvrige blogge, som I linker til foroven på jeres side …

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Jeg mangler billeder til jeres opslag? Har I hørt fra andre, der har samme problem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christina

      Er det fra computer eller på Iphone/Ipad?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Det er fra pc – denne kommentar skriver jeg fra min tlf og hér står opskrifterne fint og nydeligt. (Jeg kan ikke svare på jeres svar på pc’en heller, så spørgsmålet er, om det er pc’en det er galt med

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kan man bruge becel eller smør fremfor kokosolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkage (glutenfri, uden tilsat sukker)