Kanelkage (glutenfri, uden tilsat sukker)

Sundere “karamelsnitter” (uden tilsat sukker)

img_1188

Disse minder faktisk rigtig meget om en twix – lækre sprøde karamelsnitter med dadelkaramel og chokolade på toppen.

Opskrift (cirka 12 stk)
Bund:
60 g. havremel (havregryn blendet til mel)
60 g. mandelmel
1,5 spsk. kokosolie
1 spsk. honning
1 spsk. mælk eller mandelmælk

Karamel:
7 stk. dadler (udstenet)
1 spsk. kokosolie
1 spsk. peanutbutter eller anden nøddesmør

Øverste lag:
50 g. 70% mørk chokolade (gerne sukkerfri, hvis du vil have det)
1 spsk. kokosolie

Tip: Det er en kæmpe fordel at have en minihakker eller foodprocessor til denne opskrift. Den kan sagtens laves uden, men den halverer altså lige arbejdstiden, da man bare smider alle ingredienserne derop i og så gør den arbejdet for en. Vi har begge én og kan slet ikke leve uden! Vi bruger den stort set hver dag. Du kan købe den vi har, liiige HER.

Fremgangsmåde:
1. Blend havregryn til mel. Det gøres nemt i en foodprocessor eller i en minihakker.
2. Bland havregryn med mandelmel. Smelt kokosolie og bland med mælk og honning. Rør det sammen med de tørre ingredienser, indtil du får en konsistens, som minder lidt om småkagedej.
3. En lille form beklædes med enten husholdningsfilm eller staniol (gør det let at få kagen op). Herefter presses din “dej” ned.
4. Lav karamellen ved at blende udstenede dadler med kokosolie og peanutbutter. Gøres nemt i minihakker eller foodprocessor.
5. Fordel karamellen ovenpå det første lag.
6. Nu til sidste lag. Smelt kokosolie i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt hakket chokolade. Lad det hele smelte sammen til en homogen masse.
7. Fordel chokoladelaget ovenpå karamellen. Sæt den på køl i minimum 2-3 timer eller hvis det skal gå hurtigt, sæt den 30-45 min. i fryseren.
8. Tag formen ud af køleskabet eller fryseren. Ved hjælp af den husholdningsfilm eller staniol du startede med at putte i formen, tages selve kagen ud af formen. Skær den herefter i små mundrette størrelser. Du kan også skære dem til lange barer.

Obs: Opbevares på køl i op til 7 dage.

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkage (glutenfri, uden tilsat sukker)