Sundere "karamelsnitter" (uden tilsat sukker)

Luksus banankage med chokoladeganache

img_1220

Når den almindelige banankage lige skal have en upgrade, så skal den da fyldes med chokoladeganache! Denne her kage er super lækker og er perfekt til weekendhyggen.

Hvis du er mere til en helt almindelig basic banankage:
SVAMPET BANANKAGE MED CHOKOLADEGLASUR

Men giv helt sikkert den her luksus udgave et skud! Den er super nem at lave og så smager den helt forrygende.

Opskrift: (Springform str. Ø26)
3 stk. æg
200 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
1 dl. smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie)
3 stk. bananer (meget modne)
1,5 tsk. bagepulver
1,5 tsk. natron
1/2 dl. mælk
210 g. hvedemel

Chokoladeganache:
1/2 liter fløde
200 g. chokolade (mindst 57%)

Fremgangsmåde:
1. Start med at lave din chokoladeganache, så den kan komme på køl. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld herefter fløde udover chokoladen og lad det smelte sammen. Først vil blandingen være lidt grynet, men jo mere du blander det sammen, jo mere vil det blive til en ensartet masse. Når du har en ensartet chokoladeblanding, så sættes den på køl i et par timer.
2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt herefter smagsneutral olie, bagepulver, natron og mælk. Pisk det sammen.
3. Mos 3 bananer og tilsæt dem.
4. Til sidst røres hvedemel i. Vend det hele godt sammen, så du har en ensartet dej.
5. Smør en springform med lidt smør eller olie (gør det nemmere at få kagen ud, når den er bagt).
6. Hæld dejen over i formen.
7. Bag kagen i cirka 50-55 min.
8. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller grillspyd ned i kagen. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
9. Lad kagen køle ned.
10. Del kagen i to.
11. Smør med din chokoladeganache på første lag. Sæt toppen af kagen på og smør med chokoladeganache på toppen også. Du kan evt. også smøre ganache på siderne. Pynt evt. med lidt hakkede nødder eller hakket chokolade.
12. Opbevares på køl efterfølgende.

 

 

   

6 kommentarer

  • Rikke

    Går det at bruge madlavningsfløde? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alia

    Hej
    Kan den laves en dag før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Alia

      Det kan den sagtens. Det bliver den faktisk kun bedre af 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Er det mørk chokolade der bruges til den chokoladeganache ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Tanja

      Ja vi har brugt mørk chokolade, fordi det kan vi bedst lide, men man kan også lave med lys 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere "karamelsnitter" (uden tilsat sukker)