Durum flutés

Små crispy chicken sliders med guacamole

image2

Opskrift (ca. 20 sliders):

Salat
Mayonaise (eller chilimayo)

Crispy chicken:
5 kyllingebryst
200 g. majs cornflakes
3 tsk. paprika
3 tsk. salt
lidt peber
1,5 tsk. karry
1,5 tsk. stødt chili
2 æg

Guacamole:
3 avocado
2 fed hvidløg
salt/peber
citronsaft
lidt chiliflager
2-3 spsk. creme fraiche
evt. 2-3 jalapenos

Syltede rødløg:
3 rødløg
4 dl. eddike
1 dl. sukker
1 tsk. hele pebercorn

Sliders (ca. 20 stk):
50 g. gær
2 dl. sødmælk
6 dl. vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
2 spsk. olie
1000 g. hvedemel
Sesamfrø

 

Fremgangsmåde

Sliders:
1. Rør gæren ud i lunkent vand.
2. Tilsæt mælk, salt, sukker og olie.
3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig.
4. Lad dejen hæve i 30 minutter.
5. Form 20 små boller og lad dem efterhæve 15 minutter.
6. Pensel med æg og drys med sesamfrø.
7. Bages i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Crispy chicken:
1. Bland cornflakes og krydderier i en pose, og brug en kødhammer til at ødelægge cornflakesene.
2. Skær hvert kyllingebryst i cirka fire ”bøffer”.
3. Vend bøfferne i æg og panér dem i cornflakesblandingen.
4. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15-20 minutter (alt efter tykkelse).

Syltede rødløg:
1. Skær løgringene i tynde skiver.
2. Kog eddike og sukker op i en gryde sammen med peberkorn.
3. Bland nu løg og de opkogte sirup i et glas –  gerne så alle løg er dækket. Lad blandingen stå på køl.

Gucamole:
1. Mos avocadoerne med en gaffel og bland de resterende ingredienser eller brug en stavblender/minihakker til at blande alle ingredienserne.

Til sidst stables burgerne blot. Først smøres over- og underbolle med mayonaise, herefter kommes salat, crispy chicken, guacamole og syltede rødløg på.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Durum flutés