One pot pasta med kylling og pesto

Thai-inspireret linseret (vegetar – budget)

img_1277

Som et nyt eksperiment vil vi prøve at se på hvor billig man egentlig kan gøre et godt måltid. Hermed sagt, at et godt og smagfuldt måltid slet ikke behøver at koste en formue og faktisk kan laves af få og billige ingredienser. Vi ved også, at vi nok heller ikke falder i god jord ved alle, når vi vælger at lave en vegetarisk ret, men i sådan en smagfuld ret mangler man faktisk slet ikke kødet. Vi er ikke vegetarere, men det skader ikke at tage et par kødfrie dage om ugen og det kan faktisk også betale sig, i forhold til ens budget! Vi har skrevet prisen på de enkelte ingredienser, som er brugt. Der skal selvfølgelig tages forbehold for, at man selvfølgelig er nødt til at købe en hel sæk gulerødder osv. men selve retten er kun gjort op i de ingredienser, som rent faktisk bliver brugt til retten.

Opskrift: (2 personer)
1 stk. løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
2 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje (kan udelades, men giver en flot gul farve)
salt/peber
2 dl. røde linser
8 dl. vand
1 ds. kokosmælk, light (alm. kokosmælk kan også bruges)
1/2 spsk. kokossukker, honning eller anden sødning

1 stor sød kartoffel

Prisliste: 
1 stk. løg, 0,75 kr. 
2 fed hvidløg, 0,25 kr. 
2 stk. gulerødder, 1,50 kr. 
2 tsk. karry, 0,10 kr. 
1 tsk. spidskommen, 0,20 kr. 
1 tsk. gurkemeje (kan udelades, men giver en flot gul farve), 0,20 kr. 
salt/peber, 0 kr. 
2 dl. røde linser, 4,50 kr. 
8 dl. vand, 0 kr. 
1 ds. kokosmælk, light (alm. kokosmælk kan også bruges), 10 kr. 
1/2 spsk. kokossukker, honning eller anden sødning, 0,50 kr. 

1 stor sød kartoffel, 15 kr. 

I alt: 32,5 kr. 
Pr. person: 16,25 kr. 

Det er altså et stort og smagfuldt måltid til én voksen til bare 16,25 kr. Det er virkelig billigt og der bliver ikke gået på kompromis med smag eller kvalitet. Det kan altid betale sig at lave mad selv, da der er mange penge at spare i forhold til at købe færdigretter.

Fremgangsmåde:
1. Skræl din sød kartoffel. Skær den i små tern. Vend ternene i lidt olie, salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og placer ternene på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i cirka 25-30 min.
2. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder og skær dem i små tern. En pande eller gryde varmes op med lidt fedtstof (olie eller smør), herefter tilsættes løg, hvidløg og gulerødder. Lad det stege et par min.
3. Tilsæt krydderier (karry, spidskommen og gurkemeje). Svits det kort.
4. Tilsæt 2 dl. linser og 8 dl. vand. Lad det hele simre i 8-10 min, indtil linserne har suget alt væsken.
5. Tilsæt til sidst 1 dåse kokosmælk. Smag hele retten til med kokossukker, salt og peber.
6. Tag dine tern af søde kartofler ud af ovnen, når de er møre.
7. Server din linseret toppet med lidt søde kartofler. Du kan også toppe med kokosflager eller friskhakket persille eller koriander.

   

3 kommentarer

 • priv

  Thanks for sharing, this is a fantastic post. Keep writing.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Hejsa! Jeg skal forsøge mig med retten i aften. Jeg har købt nogle økologiske røde linser fra levevis, og bag på posen står en kogetid på 30-45 minutter – men det stemmer ikke helt overens med jeres 8-10 minutter. Det er første gang jeg “arbejder” med røde linser, så jeg ved ikke helt, hvordan slut-resultatet skal se ud. Kan i give et hint til, hvornår sådan nogle er færdige? 🙂 Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mummum

   Hej Stina

   Linser suger en masse væske, når de bliver kogt og de udvider sig derfor til dobbelt størrelse. Vi kan godt lide i denne ret, at der er lidt bid i linserne og det ikke bliver en “grød”, derfor den korte kogetid. De skal derfor have suget alt væsken. Smag på retten undervejs. De skal have lidt bid, men samtidig være kogte ligesom ris eksempelvis 🙂 Hvis du hellere vil have, at det skal blive mere grød-agtigt, så lader du bare retten simre længere tid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot pasta med kylling og pesto