Waleskrans med vaniljecreme

Karamel cups (glutenfri og uden raffineret sukker)

img_1314

Opskrift: (cirka 6 stk. alt efter hvor stor muffinsforme, der bruges)
1. lag (bunden):
5 stk. medjool dadler, udstenede (dem i papæsker i supermarkederne)
1 spsk. kakaopulver
3 spsk. mandler

2. lag:
10 stk. medjool dadler
1 spsk. peanutbutter
1 spsk. kokosolie
1 knivspids salt (hvis det skal være saltkaramel)

3. lag:
50 g. 70% mørk chokolade (sukkerfri, hvis du gerne vil have det)
1 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde:
1. Start med 1. lag. Blend dadler. Det er nemt i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt mandler og kakaopulver. Alternativt, hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker, så kan du hakke dadler og mandler meget fint og ælte det godt sammen med hænderne.
2. Fordel første lag i muffinsforme (vi bruger silikoneforme, men alm. papirforme kan også sagtens bruges).
3. Lav 2. lag. Blend alle ingredienserne godt sammen.
4. Fordel “karamellen” ovenpå 1. lag.
5. I en gryde eller i mikroovnen smeltes kokosolie. Hak chokolade fint og bland det sammen med den varme, smeltede kokosolie. Rør rundt indtil du får en ensartet masse, hvor alt chokoladen er smeltet.
6. Fordel chokoladen ovenpå som det sidste lag.
7. Sæt dine muffinsforme på en tallerken og sæt dem i køleskabet i minimum 1 time eller indtil chokoladen har sat sig.

Opbevares på køl i 7-8 dage.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Waleskrans med vaniljecreme