Karamel cups (glutenfri og uden raffineret sukker)

Chili sin carne – med linser

img_1291Den lækreste chili sin carne uden kød, men med linser i stedet for. Den kødfrie dag om ugen er vi altså begyndt at være rimelig fan af herhjemme! Det er billigere at undvære kød og så er det jo bare positivt, at det skåner miljøet. I dag får I opskriften på en lækker chili sin carne, som er lavet med røde linser i stedet for kød og den smager altså bare godt.

Opskrift (3-4 personer)
1 stk. løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
1 tsk. spidskommen
2 tsk. sambal olek (eller tørret chiliflager)
2 tsk. paprika
2 tsk. tomatpure
2 dl. røde linser
8 dl. vand
1 ds. hakkede tomater
1 ds. kidney bønner, drænet
1/2 spsk. kokossukker, honning eller sukker

Tilbehør:
Kogte ris
Nachos
Jalapenos

Fremgangsmåde:
1. Hak hvidløg og løg fint. Skræl gulerødder og skær i små stykker.
2. På en pande eller gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg, hvidløg og gulerødder. Lad det hele sautere et par min.
3. Tilsæt nu spidskommen, sambal olek, paprika og tomatpure. Rør det hele godt rundt.
4. Tilsæt røde linser og vand. Lad det hele simre i 8-10 min, indtil linserne har suget alt vandet.
5. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre yderligere 8-10 min.
6. Dræn kidneybønner og skyl dem under koldt vand. Tilsæt dem til retten. Smag retten til med lidt kokossukker/honning, salt og peber for den rigtige balance.
7. Server med kogte ris, jalapenos eller med nachos.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karamel cups (glutenfri og uden raffineret sukker)