Sundere banankage med karamel og chokolade (glutenfri og uden raffineret sukker)

Daim og Center islagkage

skaermbillede-2018-03-10-kl-14-23-10Islagkage er jo noget af det nemmeste at lave og det er billigere at lave det selv end at købe sådan en dyr islagkage fra Kvickly eller Føtex – og så kan man jo selv bestemme hvad der skal i. Vi har denne gang lavet en helt fantastisk islagkage bestående af en nøddebund, som er toppet med den lækreste vaniljeis, hvor der er rørt Daim og Center chokolade i.

Opskrift: (8-10 personer)
Bund:
3 stk. æggehvider
130 g. flormelis
150 g. nødder (du kan bruge hasselnødder, mandler, valnødder – hvad du lige har lyst til)

Is:
3 stk. æggeblommer, past.
40 g. flormelis
4 dl. piskefløde (kan anbefale at bruge mærker som “Cremefine” bl.a., da isen bliver mere cremet)
200 g. valgfri chokolade (vi brugte en kombination af Daim og Center chokolade)

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvide.
3. Hak nødder meget fint. Vend dem rundt i æggehvidemassen. Smør en springform med lidt smør eller margarine.
4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i cirka 40 min.
5. Sæt din nøddebund til afkøling.
6. Pisk æggeblommer og flormelis, indtil det bliver hvidt.
7. Hak chokolade (daim og center) groft. Pisk fløde til en let skum.
8. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter chokoladen i.
9. Fordel isen ovenpå nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 3-4 timer.

   

5 kommentarer

  • Cecilie

    Hej! Behøves æggehviderne være pasteuriserede eller er det kun blommerne? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Cecilie

      Nej, æggehviderne behøves ikke, da de bliver bagt 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikkie

    Har du brugt folie i kanten af springformen, eller behøver man ikke det når det er is? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Hej,
    Vil denne være nem, at lave for en nybegynder i bageverden? Og vil man kunne lave den den et par dage før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Kathrine

      Det vil den helt sikkert! Og den kan sagtens laves før. Det er jo is og skal fryses ned, så det skader ikke at have den til at stå i fryseren 🙂 God bagelyst!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere banankage med karamel og chokolade (glutenfri og uden raffineret sukker)