Hjemmelavet råcreme til frugtsalat

Den bedste jordbærtærte med mazarinbund og kransekage

29472128_10215176627310677_566806194102992896_o29389000_10215171319897995_1785313717630533632_o 29424993_10215171320338006_1630342084886003712_oOpskrift (Springform eller silikoneform, dia. 20 cm.)
Mazarinkagebund: 
200 g. marcipan
90 g. sukker
100 g. smør
2 stk. æg
30 g. hvedemel

Kransekagemasse til kanten (kan udelades): 
175 g. marcipan
80 g. sukker
35 g. æggehvide

20 g. chokolade (til pensling af bunden) 

Vaniljecreme: 
Dr. Oetker eller Tørsleffs færdiglavet kagecreme, 1/4 brev
1 dl. mælk

125 ml. piskefløde

Ca. 300-400 g. friske jordbær

Fremgangsmåde:
Mazarinkagebund:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
3. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
4. Rør æggene i et af gangen.
5. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
6. Smør en springform eller en silikoneform (diameter 20 cm) med lidt fedtstof (smør eller olie), så bunden nemt slipper kanterne, når den er bagt.
7. Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen.
8. Bag bunden i ca. 18-20 min.
9. Sæt bunden til afkøling. Gerne til næste dag (det bliver den kun bedre af).

Kransekagemasse:
1. Når bunden er kølet ned, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
2. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris.
3. Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl.
4. Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen.
5. Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt.
6. Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden.

Vaniljecreme:
1. Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Du skal bruge 1/4 del af et brev og 1 dl. mælk hertil. 
2. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid.
3. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen.
4. Skyl jordbær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med jordbær på hele kagen.
5. Pynt evt. med lidt smeltet ribsgele eller server kagen som den er.

 

   

17 kommentarer

  • Lise

    Hvor mange personer er kagen til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

    Hej, den ser lækker ud 😍 Kan bunden mon bsges 2 dage før? 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anette

      Det kan den sagtens. Du kan også bage den før og putte den i fryseren, det bliver den faktisk kun bedre af!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Stigler

    Hejsa 😎. Er det en 1/2 eller 1/4 del færdig kagecreme blanding til den 1 dl mælk? For i selv opskriften står der 1/4 brev. Men senere i din kommentar, der står der 1/2 brev.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Tina

      Hvor er det, at der står 1/2 brev? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Skal bunden stå til afkøling i et køleskab natten over? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Det er ligemeget – den bliver god uanset om den står i køleskab eller på køkkenbordet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

    Hejsa.
    Hvordan opbevarer man den bedst til dagen efter? Kh Janni

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

    Halløjsa ☺️
    Jeg vil rigtig gerne lave denne kage til min fødselsdag imorgen. Jeg vil lige høre om jeg kan lave den med kransekagekanten på i aften? Og har du er godt råd til hvordan jeg bedst opbevarer den til jeg skal pynte den imorgen tidlig?
    Kh Janni

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Janni
      Undskyld det sene svar – håber det lykkedes dig at lave den. Man kan sagtens lave bunden og kransekagekanten dagen før eller en uge før og så fryse den ned 🙂
      Du kan opbevare den i køleskabet eller på køkkenbordet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kuk

    Fjerner du formen for at sprøjte kransemassen på kagen?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hejsa 😊 jeg er ikke helt med på hvad den 1 dl mælk skal bruges til. Skal den i kagecreamen når den er lavet eller hvordan skal det forståes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Det er den du skal lave kagecreme af. 1 dl. mælk og 1/2 pose færdig-kagecreme-blanding 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

    Hej. Har du ikke en opskrift på hjemmelavet vaniljecream til kagen??

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet råcreme til frugtsalat