Verdens bedste knækbrød

Små kartoffelpizzaer med hvidløgsolie

29386474_10215168240861021_8222445387584110592_o

De lækreste små kartoffelpizzaer smurt med en hjemmelavet hvidløgsolie og herefter toppet med frisk mozzarella, tyndskåret kartoffelskiver og løg. Efter de er bagt er de pyntet med ruccola, cherrytomater, salt og peber for liiige at give det sidste pift! De smager helt fantastisk godt og jeg er sikker på, at vi skal lave disse en masse her til sommer. Det er en meget mild smag og så ligger de ikke tungt i maven.

Opskrift (6 små pizzaer)
Pizzadej, du finder opskriften HER (Denne udgave er lavet med 200 g. fuldkorns durummel og 200 g. hvedemel)

Hvidløgsolie:
3 spsk. olivenolie
2-3 fed hvidløg
salt

4 store kartofler, skåret i meget tynde skiver (brug evt. et mandolin- eller rivejern)
1/2 løg, skåret i skiver
1 – 1,5 pk. frisk mozzarella
Tørret timian/rosmarin
Skyllet ruccola
8 stk. cherrytomater, skåret i halve
Salt/peber

Fremgangsmåde:
1. Følg fremgangsmåden på pizzadej og sæt denne til hævning.
2. Lav din hvidløgsolie. I en skål blandes olivenolie, knust hvidløg og lidt salt. Rør det hele godt rundt og lad det stå og trække, imens pizzadejen hæver.
3. Skræl kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Med lidt koncentration kan det sagtens gøres med en kniv. Læg kartoflerne i blød i en skål dækket af vand og 1 tsk. salt.
4. Del din pizzadej i 6 stykker.
5. Brug fingrene til at forme pizzaerne. Brug godt med durummel, når du former dem, så de ikke hænger fast på bordet.
6. Tænd ovnen på 230 grader varmluft og sæt en bageplade i ovnen (så fungerer denne som en slags pizza bagesten)
7. Placer dine små bunde på 2 stykker bagepapir. Pensl først med hvidløgsolie. Fordel herefter frisk mozzarella. Top med løg og de tynde skiver kartofler. Drys til sidst lidt tørret timian eller rosmarin på.
8. Når ovnen er varmet op, tag da bagepladen ud af ovnen og skub bagepapiret med pizzaerne over på den varme bageplade. Bag straks i ca. 8-10 min.
9. Gentag med anden omgang pizza.
10. Skyl ruccola og halver cherrytomater. Pynt til sidst dine pizzaer med ruccola, cherrytomater og drys lidt salt og peber på pizzaerne. Server med det samme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste knækbrød