Hjemmelavet æggesalat - perfekt til påskebordet

Kærnemælksboller – dejlige bløde boller

img_2188

Opskrift (Ca. 15-20 stk)
3 dl. kærnemælk
1 dl vand
50 g. gær
90 g. sukker
½ tsk salt
1 knivspids kardemomme (kan udelades)
1 stk æg
1 dl. olie
650 – 700 g mel

Fremgangsmåde:
1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
7. Vej bollerne af – 75 g. stykket.
8. Tril bollerne runde.
9. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Lad dem efterhæve i 30 min.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
13. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Tip: Bollerne egner sig til frysning, så lav gerne en stor portion og frys nogle af dem ned. Så kan de altid tages op efter behov.

   

3 kommentarer

  • Nikita

    Sikke en skøn opskrift…

    Har tænkt på om man ikke kan bytte melen ud med lidt grovere sort?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Nikita

      Du kan godt bytte cirka 30-40% ud med en grovere melsort. Vil anbefale grahamsmel eller fuldkorns speltmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, det er tusinde år siden, at jeg har fået sådan rigtige ‘fødselsdagsboller’ (:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet æggesalat - perfekt til påskebordet