Forloren hare ala Mummum - farsbrød med rodfrugter

Påskebrød – med marcipanæg

img_2193-2
De sødeste påskebrød pyntet med marcipanæg i midten. Ville klæde et brunchbord her i påsken – de er nemlig såå fine.

Opskrift (ca. 14-16 stk)
2,5 dl. kærnemælk
30 g. gær
1/4 tsk. salt
1,5 spsk. sukker eller honning
1 stk. æg
1 dl. smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie)
450 g. hvedemel

Æg til pensling
Marcipanæg

Fremgangsmåde:
1. Lun kærnemælken. Opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Del den i 14-16 lige store boller.
7. Tag hver bolle og rul den ud til en lang tynd pølse. Del denne pølse i to. Sæt enderne fast sammen og sno de to stykker rundt om hinanden.
8. Form til sidst en lille rede og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan have 9 på en bageplade, så undgår du, at de vokser sammen.
9. Fortsæt sådan med alle bollerne.
10. Lad rederne efterhæve i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
11. Pensl rederne med et sammenpisket æg.
12. Bag rederne i ca. 13-15 min.
13. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned. Når de er kølet ned, så kan du pynte med marcipanæg i midten.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forloren hare ala Mummum - farsbrød med rodfrugter