Påskebrød - med marcipanæg

Påskekage: Vaniljekage med vaniljemousse og tropisk gele

image3-2Annonce for Lidl

Påsken er lige om hjørnet og derfor skulle vi da give vores bud på årets påskekage. Den har vi lavet i samarbejde med Lidl, hvor vi blandt andet har gjort brug af nogle af produkterne fra deres Deluxe-serie. Har du set Deluxe-serien i Lidl? Man kan faktisk finde ret så fine ting! De har også et pænt udvalg, hvis man f.eks. vil lave tapasbord. Og lækre deluxe-chokolader! Vi købte den fineste chokoladeæske, hvor der blandt andet var hasselnødder og mandler overtrukket med den lækreste chokolade. Dem skulle vi bruge til at pynte kagen med, men vi skulle da lige smage på sagerne inden 😉 – Det endte faktisk med, at vi måtte sætte chokoladen op på køkkenskabet, da vi slet ikke kunne stoppe igen, da vi først fik startet. Vi kan ikke være de eneste, som ikke besidder en STOP-knap, så snart vi får begyndt på sådan noget!

image1
Men det blev til den fineste påskekage, som bestod af en sød og let vaniljekage som bund. Ovenpå den lavede vi en fløjsblød vaniljemousse og toppede det hele af med en tropisk gele, hvor vi brugte en frugtblanding fra frost, som vi også fandt i Lidl. Så pyntede vi denne fine kage af med små marengstoppe, lidt frisk lime og Deluxe-chokoladerne. Vi synes selv, at den endte med at blive så fint og smagen var bare helt i top! En dejlig frisk og let kage, som passer perfekt her til påsken.

image2-2

Påskekonkurrence – 1,2,3 – BAG
Det blev vores bud til den påskekonkurrence som Lidl har kørende på deres Facebookside indtil d. 2. april. Her skal du uploade et billede af din påskekage og har derved muligheden for at vinde en signeret opskriftsbog af Annemette Voss og et gavekort til Lidl på 200 kr. Så hvis du alligevel har tænkt dig at lave en påskekage, så vil vi da opfordre til at smide dit lod i deres konkurrence, da det er en ret så fin præmie!

Vi er nogle af de uheldige, som desværre ikke har en uges påskeferie, da universitet først går på påske fra på torsdag, så vi har lige nogle dage tilbage i skole, inden vi også kan tillade os at holde lidt ferie. Den står på påskefrokoster og denne kage skal helt sikkert bages igen og tages med, så familien også kan få lov at smage.

image1-2

Opskrift på påskekage (springform diameter: 23 cm)
Kagebund:
2 stk. æg
160 g. sukker
4 tsk. vaniljesukker
70 g. smør
1 dl. mælk
280 g. hvedemel

Vaniljemousse:
4 stk. æggeblommre
4 tsk. vaniljesukker
100 g. sukker
500 ml. piskefløde
6 stk. husblas

Tropisk gele:
300 g. tropisk frugtblanding
4 stk. husblas
1 lime, saft
2 dl. appelsinjuice

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Start med at lave bunden til kagen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker.
3. Smelt smør. Tilsæt skiftevis smør, mælk og hvedemel og rør kagen sammen.
4. Smør springform med smør. Hæld dejen i. Bag kagen i cirka 30-40 min.
5. Tag kagen ud og sæt den til afkøling. Når kagen er kold, så skæres den til, så du får en pæn lige bund.
6. Lav vaniljemoussen. Læg husblas i blød i 20 min. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og sukker.
7. Pisk 4 dl. piskefløde til en let flødeskum.
8. Put den sidste 1 dl. fløde i en lille gryde og varm det op ved lav varme. Vrid husblas for vand og kom det over i den varme fløde og rør det ud, så det smelter. Tag gryden af varmen og lad det køle ned i 5-10 min.
9. Bland 2 spsk. af blandingen med æg og fløde over i husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den bliver blandet i hele æggeblandingen. Put yderligere 2 spsk. i husblassen.
10. Bland herefter hele blandingen sammen med resten af ægge-flødeblandingen. Rør det godt sammen og fordel moussen ovenpå den afkølede kagebund.
11. Sæt kagen på køl i 1-2 timer, så moussen kan sætte sig.
12. Nu til geleen på toppen. Læg husblas i blød.
13. Blend appelsinjuice, tropisk frugt og limesaft. Si det, så du undgår store klumper.
14. Varm “juicen” op i en lille gryde ved middel varme. Vrid husblas for vand og tilsæt det til “juicen”.
15. Når husblassen er smeltet og rørt godt ud, så tages gryden af varmen. Lad nu blandingen køle ned i 15-20 min. Hæld derefter forsigtigt denne ovenpå din vaniljemousse. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer.
16. Pynt kagen med påskeæg, chokoladeæg og hvad du ellers har lyst til.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskebrød - med marcipanæg