Perlespelt og kyllingespyd

Sundere kiks med karamel og chokolade – ala “toffee cups”

img_2349

Opskrift (11-12 stk)
Bund:
110 g. mandelmel
2,5 spsk. kokosolie
2 spsk. honning eller anden flydende sødning

“Karamel”:
50 g. udstenede juicy dadler (dem i papæsker)
1 spsk. vand
2 tsk. nøddesmør (peanutbutter, mandelsmør etc.)

Chokolade:
70% mørk chokolade (evt. sukkerfri)
1 tsk. kokosolie

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader. I en gryde smeltes kokosolie og honning. Bland herefter dette i en skål sammen med mandelmel.
2. Form dejen til små kugler og form dem til flade småkager. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne i cirka 8 min. Hold øje med dem, da det kan være din ovn varmer bedre end vores.
3. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
4. Blend alle ingredienserne til karamellen sammen. Gør det med en stavblender, minihakker eller i en foodprocessor.
5. Læg en lille klat af karamellen på hver småkage og spred det ud.
6. Smelt chokolade og kokosolie sammen i en lille gryde ved meget lav varme (så chokoladen ikke brænder på). Du kan også gøre det over vandbad, så er du sikker på, at det ikke brænder på.
7. Fordel chokolade udover dine småkager. Sæt på køl, så chokoladen kan sætte sig.
8. De kan holde sig i 5-7 dage i køleskabet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlespelt og kyllingespyd