Indbagt kylling med rodfrugter og guacamole

One pot thaisuppe med kylling og nudler

img_2338-2Det her er den lækreste og nemmeste opskrift. Der var så meget smag og kraft i den, at man skulle tro, at den havde taget flere timer at lave og at den bestod af en meter lang ingrediensliste. Det er dog ikke tilfældet, da den faktisk kun består af 6 ingredienser. Desuden skal du kun have gang i én stor gryde og så passer retten sig selv – det bliver faktisk ikke nemmere!

Se også: Thaisuppe med rejer 

Opskrift (4 personer)
1 hel kylling
1 glas rød karrypasta (hvis den ikke skal være for stærk, tilsæt evt. kun 1/2 glas)
1,6 liter vand
1 ds. kokosmælk
1 stk. stor sød kartoffel eller butternutsquash
1 bundt persille eller koriander
ca. 150 g. nudler (tørvægt)
Salt/peber

Fremgangsmåde:
1. Start med at skrælle din sød kartoffel eller butternutsquash, hvis du bruger det. Skær den i grove tern.
2. I en stor gryde placeres din kylling. Herefter tilsætter du dine grove tern af sød kartoffel eller butternutsquash. Herefter tilsættes vand, kokosmælk, 1 glas rød karrypasta.
3. Til sidst tager du dit bundt af enten persille eller koriander. Hak herefter stilkene fint. Gem selve bladene til at pynte med.
4. Tilsæt stilkene til gryden. Drys med salt og peber.
5. Sæt låg på gryden og sæt blusset et sted mellem lav og medium varme. Lad det stå og simre i 1 time og 15 min.
6. Når tiden er gået, så tager du kyllingen op af gryden. Herefter kan du vælge at bruge en kartoffelmoser eller en blender, så du får en lidt tykkere suppe. Hvis den er for tyk, tilsæt da lidt ekstra vand.
7. Tilsæt nudlerne til din suppe og lad dem koge i cirka 5 min, indtil de er færdige. Tag hele gryden af blusset.
8. Pluk din kylling for kød og server det til din suppe. Du kan også putte kødet ned i selve suppen.
9. Server din thaisuppe med det samme og pynt evt. med de friske persille eller korianderblade. Det giver god smag 🙂

Vil du have endu en smag fra Thailand, så kan vi anbefale: Panang curry 

   

7 kommentarer

  • Charlotte

    Jeg forsøgte med denne opskrift idag. Brugte 1/2 glas karrypasta og 6 små søde kartofler – suppen blev meget stærk og vandtynd, selvom jeg blendede den. Kan der være nogle måleangivelser i opskriften, der ikke stemmer?
    Vh Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Charlotte

      Vi har lige justeret vandmængden – det er nemlig lettere at tilsætte mere vand efter end det er at fjerne noget af vandet. Tak for kommentaren 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Det lyder jo simpelthen alt for lækkert! Men hvad gør man, hvis man simpelthen ikke kan fordrage kokosmælk? Er der et alternativ til dette? Jeg tænker måske soyamælk, men hvad tænker du om dette?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Camilla

      Er det smagen af kokosmælken, du ikke kan lide? Altså umiddelbart, så smager man det næsten ikke i denne ret, da krydderierne overtager smagen så meget. Ellers tænker jeg umiddelbart godt, at du kan bruge soyamælk eller madlavningsfløde 😉 God fornøjelse med det! Den er så god!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Jørgensen

    Kan man bruge alm kyllingebryster i stedet for ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Det kan du i realiteten godt.
      Så ville jeg dog lige supplere med en terning af kyllingebouillion, da du ikke får den saft og smag, som du ville få, hvis du havde brugt en hel kylling 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikita

    Nøj hvor ser den lækker ud!

    Bliver den meget stærk? For synes 1 helt glas rød karrypasta virker meget stærk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indbagt kylling med rodfrugter og guacamole