Pandekager

Varme hveder – den bedste opskrift på hvedeknopper

img_2593

Stor bededag, varme hveder og et tykt lag smør – så bliver det altså ikke meget bedre! Vi bager altid vores hvedeknopper selv, da vi synes, at de bliver 1000 gange bedre, end hvis man køber sådan en færdigbagt pose ved købmanden.

Opskrift (20 stk):
5 dl. sødmælk
50 g. gær
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 stk. æg
1 tsk. stødt kardemomme (kan udelades eller der kan tilsættes mere, hvis man vil have en kraftigere smag)
1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
Ca. 850 g. hvedemel

Et sammenpisket æg til pensling eller du kan pensle med vand

31093375_10215414953708688_7995888512714932224_n

Fremgangsmåde:
1. Lun sødmælk. Rør gær ud i den lune sødmælk. Tilsæt sukker og rør det godt ud.
2. Tilsæt salt, kardemomme, olie og et æg. Rør det hele godt ud.
3. Tilsæt til sidst hvedemel. Ælt dejen godt.
4. Del dejen i 20 stk á 75 g. Tril til boller.
5. Placer dem tæt på bageplade.
6. Sæt dem til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1,5 time.
7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk æg og pensl dine hvedeknopper med et tyndt lag æg (hvis du ikke vil have, at de skal have en blank overflade, så kan du pensle med lidt vand i stedet)
8. Bag hvedeknopperne i cirka 12-14 min.
9. Lad dem afkøle på en bagerist.

31144230_10215415103392430_2153679700965195776_n

   

13 kommentarer

  • Christina Samantha

    Hej,
    Jeg bagte hvederne her til aften, jeg halverede opskriften, dejen var meget “våd” jeg måtte tilføre meget ekstra mel…
    Jeg gav dem 15-16 min i ovnen, men det nederste af hvederne var ikke færdigbagte, så jeg måtte skære det af og smide det ud. Jeg ved ikke om min ovn er dårlig eller hva 😏

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christina
      Det lyder meget mærkeligt – brugte du 2,5 dl. mælk så?
      Vi har kun fået positive tilbagemeldinger på opskriften og vi har selv bagt dem riiigtig mange gange efterhånden 😀
      Men ja, det kan godt være, at det også er vores ovne, som er forkskellige 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej 😊
    Kan jeg bruge tørgær eller skal det være alm. gær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tonie

    Kan dejen hæve flere timer, i stedet for kun halvanden time?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Kan man bruge minimælk, hvis man ikke har sødmælk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Jeg har lige lavet dejen, stod og vejede hver eneste bolle af og med 70 gram blev der kun 17,

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Bettina

      Hm, det lyder mærkeligt. Vi har lavet opskriften flere gange og hver gang har vi fået 24 stk. ud af den. Har du fulgt opskriften til punkt og prikke?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej igen Bettina

      Vi har bagt dem igen i dag og vi får 24 stk. ud af den – jeg er ikke helt sikker på, hvad der er gået galt ved dig, desværre :/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvordan er de på andendagen? Jeg har sagt at jeg bager til mine sønners vuggestuer, men det ville da være rart hvis de kunne laves aftenen forinden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      De er stadig bløde dagen efter, men selvfølgelig ikke lige så gode som når de er nybagte. Hvis de skal være aller bedst, så vil jeg anbefale at bage dem, fryse dem ned og så tage dem op om morgenen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Pandekager