Crispy chicken burgere med chili/hvidløgsmayo, syltede rødløg og avocadocreme

Den ultimative burger

img_2952Den ultimative burger! Ja det er hvad den her er.. i hvert fald efter vores mening! Der er nogle ting, som den ultimative burger i vores øjne SKAL indeholde og det her en hjemmelavet blød og luftig burgerbolle, en stor og dejlig bøf, cheddarost, en mayonnaise (chilimayo, hvidløgsmayo etc), BACON, syltede rødløg og syltede agurker = så har du altså en vinder!

Hvis du gerne vil prøve en anden burgervariant, så kan vi anbefale: Crispy chicken burgere med avocadocreme
Men nu til opskriften på den ultimative burger!

Hjemmelavede burgerboller: (enten 5 STORE eller 8 små)
2,5 dl. vand
25 g. gær
1 spsk. sukker eller honning
1,5 tsk. salt
1 dl. smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie)
ca. 400 – 450 g. mel

Sammenpisket æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde:
1. Lunkent vand blandes med gær og sukker. Lad det stå og trække et par min.
2. Tilsæt herefter salt, olie og mel. Ælt til du har en ensartet dej, som ikke klistrer. Det gøres nemt på en røremaskine.
3. Del din dej i enten 5 eller 8 stykker – alt efter hvor store du vil have bollerne.
4. Tril til boller og tryk dem en anelse flade. Placer på en bageplade med bagepapir.
5. Sæt bollerne til hævning i cirka 1,5 time. Og ja, vi lader dem kun hæve én gang. Vi har erfaret, at vi får de blødeste og mest luftige boller på den måde.
6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
7. Pensl FORSIGTIGT dine burgerboller med et sammenpisket æg. Drys med sesamfrø.
8. Bag dine boller i cirka 15-18 min. – alt afhængig af hvor god din ovn er.
9. Tag bollerne ud og lad dem afkøle.

Andet tilbehør:
Bøf af hakket oksekød
Skiver af cheddarost
Salat (hjertesalat, icebergsalat eller hvad du ellers har lyst til!)
Stegt bacon
Syltede rødløg (OPSKRIFT HER)
Mayonnaise (chilimayo, hvidløgsmayo eller bare alm. mayonnaise)

Syltede agurker: 
1 dl. eddike
1 dl. sukker

Agurker i skiver

Fremgangsmåde:
1. Bring eddike og sukker i kog.
2. Skær agurk i skiver af cirka 0,5 cm. Tag din eddike-sukkerblanding af varmen og tilsæt dine agurker, så de bliver dækket. Lad det stå og trække i minimum 30 min. Kan også opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 2 ugers tid.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crispy chicken burgere med chili/hvidløgsmayo, syltede rødløg og avocadocreme