Sommertrifli med mascarponecreme

Sød kartoffel-burger med kylling og bagt aubergine

img_3241

Hold op, hvor er vi bare heldige med det danske sommervejr! Over en måned med godt vejr – så kan man altså bare slet ikke klage! Vi ved ikke med jer, men når man er så meget i sommerhumør, som vi er i for tiden, så har man også lyst til at spise mad som afspejler det! Farverig, smagfuld og sund mad – så derfor lavede vi i dag de her sunde sommerburgere og nøj hvor smagte de altså bare godt!
Og det gode er, at man ikke føler sig oppustet eller overmæt efter – hvilket altså bare er dejligt her i varmen.

Du skal bruge: (til 2 personer)
1 stor sød kartoffel
1/2 aubergine
Noget smørelse (vi brugte pesto – opskrift HER), men du kan også bruge mayonnaise, fetacreme eller hvad du ellers har lyst til.
Spinat eller andet salat
2 stk. kyllingefileter
Syltede rødløg eller syltede agurker (vi har en opskrift på syltede rødløg HER)

Fremgangsmåde:
1. Skræl sød kartoffel. Skær den i skiver af cirka 2 cm. tykkelse. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt, peber og evt. lidt paprika. Bag ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 min.
2. Skær aubergine i tynde skiver. Placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt. Bag ved 200 grader varmluft i cirka 10 min.
3. Skær kylling i tynde fileter. Steg på en pande i lidt olie. Krydr med salt, peber, evt. lidt tørret chili.
4. Saml dine burgere. Start med en bund af sød kartoffel, smør herefter med lidt pesto eller andet smørelse, top med salat, bagt aubergine, kyllingefilet, syltede rødløg, lidt salat og et låg af sød kartoffel til sidst.

Tip: Du kan også lave dem med en hakkebøf i midten i stedet for kylling.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommertrifli med mascarponecreme