Kanelgifler - som vi kender dem

Kanelbrød

Opskrift (1 stk.):
20 g. gær
1,5 dl. lunkent vand
1 dl. cremefraiche
75 g. sukker
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
50 g. smør
1 tsk. vaniljesukker
450-500 g. hvedemel

Fyld:
50 g. sukker
50 g. brun farin
100 g. smør
1,5 spsk. kanel
1/2 tsk. salt

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
2. Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel, til at dejen er smidig og ikke klistrer til kanterne.
3. Rul dejen ud i et kvadrat på cirka 40×40 cm.
4. Bland sukker, brun farin, kanel og blødt smør sammen og rør det godt rundt. Smør det på dejen med en dejskraber.
5. Rul nu dejen til en rulle. Skær dem i 1 cm tykke skiver.
6. Put bagepapir i en rugbrødsform, og læg skiverne ned i. Se evt. billede.
7. Lad brøddet hæve i en time et lunt sted.
8. Derefter pensles det med sammenpisket æg, og bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i 25-30 minutter.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelgifler - som vi kender dem