Indbagt laks med hollandaise og bagte peberfrugt

Kanelgifler – som vi kender dem

Opskrift (ca. 24 stk):
20 g. gær
1,5 dl. lunkent vand
1 dl. cremefraiche
75 g. sukker
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
50 g. smør
1 tsk. vaniljesukker
450-500 g. hvedemel

Fyld:
50 g. sukker
50 g. brun farin
100 g. smør
1,5 spsk. kanel
1/2 tsk. salt

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
2. Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel, til at dejen er smidig og ikke klistrer til kanterne.
3. Rul dejen ud i et langt rektangel på cirka 20×70 cm.
4. Bland sukker, brun farin, kanel og blødt smør sammen og rør det godt rundt. Smør det på dejen med en dejskraber.
5. Rul nu 3 cm dej hen over, og rul igen og igen. Se evt. ovenstående billeder.
6. Brug en skarp kniv til at skære giflerne. De skal være cirka 3 cm tykke.
7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 50 minutter.
8. Derefter pensles de med sammenpisket æg, og bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i 10 minutter.

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indbagt laks med hollandaise og bagte peberfrugt