Tomatsalat med frisk persille

Nem sommerkage: Nøddemarengs med mascarponecreme og bær

Opskrift: (Springform diameter: 24 cm)
Nøddemarengs:
180 g. sukker
5 stk. æggehvider
200 g. hasselnødder eller mandler, blendet til mel (gøres nemt i en foodprocessor eller minihakker)

Creme:
250 g. mascarpone
250 ml. fløde
saft og skal fra 1/2 limefrugt
2 spsk. flormelis
3 tsk. vaniljesukker

Pynt:
Frisk frugt

Fremgangsmåde:
1. Start med at blende hasselnødder til mel og tænd ovnen på 170 grader varmluft.
2. Pisk sukker og æggehvider helt stive. Du skal kunne vende skålen over hovedet uden, at det falder ud.
3. Vend forsigtigt de blendede nødder i din marengs.
4. Smør en springform med lidt smør eller kokosolie. Hæld din dej ned i springformen.
5. Bag bunden ved 170 grader varmluft i ca. 30 min.
6. Tag springformen ud af ovnen og lad den afkøle på en rist.
7. Når bunden er kold, pak den da ind i husholdningsfilm eller staniol, indtil du skal bruge den.
8. Ved servering: Placer din bund på et fad.
9. I en skål blandes mascarpone, piskefløde, saft og skal fra 1/2 limefrugt, flormelis og vaniljesukker.
10. Pisk med en elpisker, indtil du får den ønskede konsistens.
11. Hæld cremen ovenpå bunden og pynt med frisk frugt.
12. Server med det samme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsalat med frisk persille