Kålsalat med sesam

Laks på grøntsagsbund

Opskrift (4 personer):
4 laksefiletter
4 fed hvidløg
Olivenolie
1/2 squash
2 gulerødder
1 bolchebede
4-6 friske asparges
4 stængler forårsløg
250 ml. madlavningsfløde
1/2 grøntsagsboullion

Crunch ovenpå laks:
2 tsk. rasp
2 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
En håndfuld hakket basilikum
1 spsk. hakkede mandler
Groft salt

Fremgangsmåde:
1. Skær alle grøntsagerne i skiver. Hæld lidt olie i et ildfast fad.
2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og løg det i bunden af fadet. Læg herefter alle grøntsagerne på.
3. Skær skindet af laksestykkerne og læg dem oven på grøntsagerne.
4. Lav nu crunch til laksen ved at blande rasp, hvidløg, olivenolie og salt. Hak basilikum fint og bland i. Drys det oven på laksen og kom derefter lidt grofthakkede mandler på. Top med asparges.
5. Varm fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter. I mellemtiden opvarmes en lille gryde. Heri kommer du madlavningsfløde og 1/2 grøntsagsboullion.
6. Efter 15 minutter hældes fløden i fadet, og det bages yderligere 5-8 minutter med saucen.

Server evt. retten med frisk pasta.

   

3 kommentarer

  • sus

    mums lige min ret den vil jeg lave til weekenden
    tak vh sus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle O'Leary

    Kan man udskifte laksen med kylling? 👏🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Sagtens – det skal nok bare have lidt længere tid, da kylling har en længere stegetid i ovnen end laks 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kålsalat med sesam