Paleo, low carb franskbrød (kun 81 kalorier pr. skive)

Kanelsnegle med mandel-karamel bund

Opskrift (12 store kanelsnegle):
Dej:
2 dl. mælk
25 g. gær
80 g. smør
3 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 stk. æg
ca. 450 g. hvedemel

Fyld:
75 g. smør
15 spsk. sukker
3 spsk. kanel

Mandelkaramel:
100 g. smør
100 g. sukker
1/2 dl. lys sirup
1 knivspids salt
100 g. hakkede mandler

Fremgangsmåde:
1. Start med dejen. Smelt smør i en lille gryde. Når smør er smeltet tilsættes mælk. Hæld blandingen over i en skål. Tilsæt gær og rør det ud. Tilsæt 1 æg.
2. Tilsæt sukker, salt og hvedemel og ælt, indtil du har en smidig dej. Smør en skål med lidt olie og put dejen ned i skålen. Lad den hæve til dobbelt størrelse (tager omkring 1 time – alt efter hvor varmt, der er i dit køkken).
3. Imens dejen hæver kan du lave fyld og din mandelkaramel.
4. Fyldet: Smelt smør, tilsæt sukker og kanel. Sæt til side, indtil du skal bruge det.
5. Mandelkaramel: Alle ingredienserne smeltes sammen i en lille gryde.
6. Fordel mandelkaramellen i en bageform beklædt med bagepapir. Vi fordelte i 2 bradepander i størrelse 20 x 25 cm.
7. Når dejen er hævet, så rulles den ud til en stor rektangel. Smør fyld på over det hele og rul den stramt sammen til en pølse.
8. Skær stykker af ca 3 cm. og placer i dine forme. Vi kunne have 6 i hver. De hæver meget, så de skal ikke stå for tæt.
9. Lad dem efterhæve under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 min.
10. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl sneglene med et sammenpisket æg.
11. Bages i cirka 12-15 min. Afhængig af hvor god din ovn er.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paleo, low carb franskbrød (kun 81 kalorier pr. skive)