Tilmeld nyhedsbrev

Babka med kanelfyld – Opskrift på kanelbrød

Babka med kanelfyld – Opskrift på kanelbrød

Babka med kanelfyld – Opskrift på kanelbrød

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer og 30 minutter

Samlet tid

4 timer og 50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på Babka, et østeuropæisk kanelbrød, som er så lækkert og smukt, når det skæres over. Det får et helt andet snit end det danske og gammeldags kanelbrød. Du kan også fryse det ned, så har du lækkert bagværk til fryseren, som altid kan tages op, hvis du får uventede gæster.

Ingrediensliste

Dej

  • 3,5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 170 g. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 800-850 g. hvedemel
  • 100 g. smør

Fyld

  • 170 g. smør
  • 300 g. brun farin
  • 4 tsk. kanel

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i vandet.
2. Tilsæt æg, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Tilsæt mel lidt efter lidt. Hvis du bruger en røremaskine, så ælt ved laveste hastighed i ca. 5 min.
4. Tilsæt herefter smør, skåret i mindre stykker.
5. Ælt ved medium hastighed, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt blødere end en alm. dej.
6. Sæt dejen til hævning i en skål med et viskestykke over i 1 – 1,5 time.
7. Herefter sættes dejen i køleskabet i 3 timer. Du kan have dejen til at stå i køleskabet i 3 dage. Dejen bliver bedst af at stå natten over.
8. Når du skal i gang med at forme, så skal fyldet først laves. Tag smør ud af køleskabet, så det kan få lov at blive blødt. Bland det herefter med brun farin og kanel.
9. Del dejen i to. Rul ud til et stort rektangel (Se evt. billederne længere nede i indlægget).
10. Smør med fyldet. Rul dejen stramt sammen.
11. Skær dejen over på midten på langs, så du får to sykker.
12. Saml enderne og flet enderne sammen.
13. Placer i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
14. Lad den hæve overdækket med et viskestykke i 40 min.
15. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
16. Bag brødet på anden nederste rille i ca. 35-45 min.
17. Tag ud af ovnen og lad køle af, inden det nydes.

Bedøm denne ret

En Babka kage stammer fra Østeuropa og er egentlig det, som vi Danmark kender som et kanelbrød. Opskriften og dejen er dog sødere og blødere, og man plejer oftest at koldthæve den i køleskabet for at få det bedste resultat.

Babka kan laves med kanel, men det kan også laves med chokolade eller nutella, hvis man er mere til det. Vi elsker at nyde et stykke babka til eftermiddagskaffen eller at servere det på et stort brunchbord. Kanelbrød er bare lækkert og det er uanset om det hedder kanelbrød eller babka.

Kommentarer

    1. Hej Janne

      Vi har lige fået ny hjemmeside og skrevet alle opskrifter over manuelt. Kan se, at den lige er smuttet i den her opskrift. Der skal bruges 3 æg. Det er skrevet til nu 🙂

      Knus

Skriv en kommentar