Baconsmør

smør
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet kryddersmør. Vi har både lavet en version med og uden bacon. Du kan lave det lige som du ønsker!

Ingrediensliste

  • 100 g. bacon i tern
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 bundt purløg
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Opvarm en pande og steg bacon.
  2. Pisk fløde i cirka 7 minutter. Indtil at flødes skiller til smør og valle.
  3. Hak purløg fint.
  4. Hæld vallen fra og læg smørret i en skål. Bland purløg og smør i.
  5. Hak det afkølede bacon fint og tilsæt det i smørret.
  6. Form det til en pølse og opbevar det i køleskabet eller fryseren.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet baconsmør

En nem opskrift på hjemmelavet baconsmør med sprøde stykker af bacon. En super ide til at toppe den varme bagekartoffel eller som tilbehør til grillmaden om sommeren.

Har du prøvet at lave baconsmør før? Det er super nemt og kræver ikke langtid i køkkenet. Du kan lave mange forskellige slags smør. Du kan også lave med andre urter, hvidløg, ramsløg eller noget helt andet.

Opskrift på hjemmelavet baconsmør

Hvad kan jeg bruge baconsmør til?

Du kan bruge det som tilbehør til en god steak eller som tilbehør til en bagt kartoffel. I stedet for almindelig smør, så smager det nemlig skønt med denne baconsmør i din bagte kartoffel. Når smørret smelter, så kommer bacon og de friske krydderurter frem, hvilket smager så godt til kartoflen.

Hvor lang tid kan det holde sig? 
Det kan holde sig en lille uge på køl. Ellers kan du også skære det i mindre skiver og så fryse det ned. Så er det altid nemt at tage baconsmør op som tilbehør til aftensmaden.

Baconsmør

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar