Blinis med hønsesalat

Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på lækre og nemme blinis med en cremet hønsesalat. Så gode til tapas, som forret eller en lille appetitvækker. Lav hønsesalaten og blinispandekagerne på forhånd. Så skal de blot samles og pyntes inden servering. De kan nemlig sagtens serveres kolde.

Ingrediensliste

  • Blinis

  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 0,5 dl. mælk
  • 20 g. smør
  • Hønsesalat

  • 350 g. kyllingebryst
  • 1 tsk. karry
  • salt/peber
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 100 g. ananas på dåse
  • 30 g. soltørrede tomater
  • 200 g. creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 125 g. bacon i tern
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Kog kyllingebryst og skær i små tern. Lad det afkøle.
  5. Hak forårsløg, soltørrede tomater og ananas fint, og dræn det godt.
  6. Rør nu dressingen med cremefraiche, mayonaise, salt, peber og karry.
  7. Vend nu kyllingen og de hakkede grøntsager i dressingen og lad den gerne trække i køleskabet, hvis tiden er til det.
  8. Anret blinisserne med hønsesalaten. Steg bacon og hak lidt persille til pynt.
Bedøm denne ret

Opskrift på blinis med hønsesalat

Den lækreste opskrift på blinis med hønsesalat. De er så fine som appetizers, som en let forret eller som en del af en tapasbuffet. Vi elsker blinis. De er så nemme at lave og så kan man putte lige præcis det fyld oven på, som man har lyst til. Dem her er toppet med en lækker, hjemmelavet hønsesalat. Vi serverer dem ofte som en let forret, når vi har venner eller familie på besøg.

LÆS OGSÅ: Blinis med chilicreme og sprød serranoskinke

Blinis med hønsesalat

Hønsesalat med et twist

Den her hønsesalat er lavet med karry, forårsløg og soltørrede tomater. Det smager virkelig skønt sammen og gør også, at det på ingen måde bliver en kedelig blinis. Top med sprød bacon og lidt ananas. Det plejer at være en ret, som falder i god jord hos de fleste.

De her blinis med kylling er også geniale, hvis du gerne vil lave en blinis uden fisk eller skaldyr. Ofte er det nemlig laks, stenbiderrogn eller rejer, som man putter på blinis. Derfor er disse et rigtig godt alternativ, hvis man skal lave noget uden. Du kan også bruge dem som en forret uden fisk eller skaldyr.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Har lige forberedt og hakket samt rørt dressing sammen ,til disse lækre blinis .. til nytårsaften
    Kan jeg blande kyllingesalaten med det hele og sætte på køl til i morgen aften?
    Vi er 4 personer , tænker at 2 -3 til hver og lave dem i størrelsen som købe blinis, og måske da lave dobbelt portion , hvad tænker du?

  2. Hej 🙂
    Hvor stor en mængde færdigt resultat giver denne hønsesalat i gram?
    På forhånd tak.

    1. Hej Janni,
      Vi plejer at fryse dem ned, det tager de bestemt ikke skade af – tvært i mod 🙂 Så kan du lave dem i god tid.
      Kh

  3. Ser virkelig lækkert ud.
    Hvis jeg laver blinis i forvejen og fryser dem ned, skal de så varmes inden servering?
    Skal nemlig bruges til barnedåb for 50 pers så skulle gerne kunne gøre det lidt nemt😉

    1. Hej Tine,

      De kan sagtens serveres kolde også. Selvom de varmes, så bliver de hurtigt kolde igen nemlig 🙂

      Kh

  4. De smager bare så godt. Jeg kunne spise dem døgnet rundt 😋😋🤪

    Hønsesalat med blinis er bedre end slik mener mine børn. 🤩🤩🤍🤍

Skriv en kommentar