Æblekage i nye klæder - æblecheesecake

Antal: 8-10 personer 
Springform: Diameter = 23 cm. 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljekage: 
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
2. Æg piskes stivt med sukker og vaniljesukker. 
3. Herefter tilsættes hvedemel, bagepulver og smeltet smør. Rør det sammen til en ensartet masse. Smør en springform med lidt fedtstof langs kanterne. Hæld dejen over i formen. 
4. Bag bunden i ca. 10 min. eller indtil den er færdigbagt. Sæt den til afkøling. 

Æblekompot: 
1. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. 
2. Skræl æbler og fjern kernehus. Skær i mindre stykker. Tilsæt æbler, vand, sukker og vaniljesukker til en lille gryde. Kog det ved lav varme, indtil du får en æblekompot og mos evt. æblerne, så de ikke er store stykker. Vrid husblas for vand og tilsæt det til den varme kompot. 
3. Tag kompotten af varmen og lad den køle ned, så den er fingervarm. 
4. Hæld kompotten ovenpå din vaniljekage. Knus makroner ovenpå kompotten. Sæt kagen på køl, imens vaniljemoussen laves. 

Vaniljemousse: 
1.Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
2. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
3. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
4. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
5. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
6. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå æblekompotten. 
7. Sæt hele kagen på køl i minimum 4-5 timer eller gerne natten over. 

Dagen efter: 
1. Skyl en tynd, skarp kniv under varmt vand. Ryst den fri for vand og skær rundt langs hele formen på kagen, inden du løsner. Tag springformen af og server med det samme. Drys med knuste makroner på toppen. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort