Babka med kanelfyld - kanelbrød

Antal personer: 6-8 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i vandet.
2. Tilsæt æg, sukker, salt og vaniljesukker.
3. Tilsæt mel lidt efter lidt. Hvis du bruger en røremaskine, så ælt ved laveste hastighed i ca. 5 min.
4. Tilsæt herefter smør, skåret i mindre stykker.
5. Ælt ved medium hastighed, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt blødere end en alm. dej.
6. Sæt dejen til hævning i en skål med et viskestykke over i 1 - 1,5 time.
7. Herefter sættes dejen i køleskabet i 3 timer. Du kan have dejen til at stå i køleskabet i 3 dage. Dejen bliver bedst af at stå natten over. 
8. Når du skal i gang med at forme, så skal fyldet først laves. Tag smør ud af køleskabet, så det kan få lov at blive blødt. Bland det herefter med brun farin og kanel. 
9. Del dejen i to. Rul ud til et stort rektangel (Se evt. billederne længere nede i indlægget). 
10. Smør med fyldet. Rul dejen stramt sammen. 
11. Skær dejen over på midten på langs, så du får to sykker. 
12. Saml enderne og flet enderne sammen. 
13. Placer i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. 
14. Lad den hæve overdækket med et viskestykke i 40 min. 
15. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
16. Bag brødet på anden nederste rille i ca. 35-45 min. 
17. Tag ud af ovnen og lad køle af, inden det nydes. 

Babka med kanelfyld - kanelbrød

2 kommentarer

  • Hej Marianne

    Den var lige smuttet, da den blev skrevet ind. Det er skrevet til nu :)

    Knus

    Mummum
  • Æg?
    I fremgangsmåden står: "2. Tilsæt æg, sukker, salt og vaniljesukker. " – men i ingredienslisten er æg ikke listet?

    Marianne

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort