Bagt kylling og ris

Antal personer: 2

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspres eller hak den meget fint.
2. Find et lille ovnfast fad. Hæld 2 spsk. olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
3. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
4. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog 250 ml. vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med din hønsebouillionterning og rør rundt og sæt til side.
5. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
6. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
7. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
8. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 30 min.
9. Når de 30 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tilsæt 1 dl. fløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost.
10. Sæt fadet ind i ovnen igen i 15 min.
11. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 min. Server evt. med revet parmesanost, limebåde og lidt friskhakket persille. Ville også være lækkert at servere en frisk bønnesalat til. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort