Boller med yoghurt og chiafrø

Antal: ca. 16-17 stk. 
Tip: bollerne kan sagtens fryses. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Sæt chiafrø i blød i vand. Lad det trække 15 min, så frøene kan suge alt vandet.
2. Smør smeltes. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt. Gær opløses her i.
3. Tilsæt sukker, salt, de udblødte chiafrø og hvedemel.
4. Ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme til boller.
6. Drys lidt mel på bordet og tag din dej ud. Vej dine boller af til 80 g. stykket.
7. Form til boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Når alle bollerne er formet, så lægges der et rent viskestykke over bollerne, hvorefter de hæver et lunt sted i 1,5 - 2 timer.
9. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.  
10. Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Vær forsigtig, så du ikke "punkterer" hævningen. 
11. Bag bollerne i ca. 10-14 min. alt efter din ovns styrke. 
12. Lad bollerne køle af på en bagerist. 

Boller med yoghurt og chiafrøBoller med yoghurt og chiafrø

Boller med yoghurt og chiafrø

3 kommentarer

  • Hej Manja

    Det er ikke noget, som vi selv har prøvet, men mon ikke, at du kan skifte lidt af hvedemelet ud med en grovere variant.

    Knus
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Kan dine chia/yoghurt boller laves med en blanding af fuldkornsmel(eller havremel) og hvedemel?

    Manja Poulsen
  • De fungerer SUPER godt som pølsehorn. Jeres kigger altid først hos jer, når jeg mangler en ny opskrift😍

    Emma

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort