Chokoladekage med bærskum

Antal personer: ca. 10  
Form: (springform Ø23)

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling. Imens røres bærskum sammen.
6. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen.
7. Sættes på køl. Fløde piskes til flødeskum og vendes sammen med bærkompotten, når denne ikke er varm mere.
8. Kagen smøres med bærskummen og pyntes med friske bær, slik etc.

Chokoladekage med bærskum

11 kommentarer

  • Hej Rikke

    Det kan den godt, men sørg for at der ikke er for meget væske i din bærkompot. Tilsæt lidt af gangen og vend det rundt i flødeskummen, så kan du selv styre hvor tynd/fast den skal være :)

    Held og lykke med det!

    Knus
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Kan denne bærskum bruges til at sprøjte på talkagen? Eller er den for blød?

    Rikke
  • Hej Thea
    Du kan ikke fryse skummet ned og tage op igen desværre. Men du kan fryse bærkompotten ned og så tage den op. Så skal du blot piske flødeskum og så blande bærrene i :) Når du skal sprøjte på, så sørg for at skummen ikke bliver for tynd, så hvis der er meget væske, så undgå at blande det hele med :)

    Knus
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Hej
    Jeg tænker at lave kagen i muffinsforme også sprøjte skummet på ☺️
    Men tænker I at skummet kan fryses ned også tages op og sprøjtes på kagerne senere hen?

    Thea
  • Hej Gül

    Du kan lave kagen dagen før, men vi anbefaler at røre bærskum sammen på selve dagen. Du kan lave kompotten af dine bær og så blot blande bær og fløde på dagen :)

    Mvh
    Mummum

    Mummum

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort