Chokoladekage med chokoladeskum (bogstav- eller talkage)

Antal personer: 10-12 

Chokoladekagen kan laves dagen i forvejen (hvis den pakkes godt ned). 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Du kan lave kagen dagen før. Ligeså vel skal du lave chokoladeskummet dagen før. Start med at opvarme halvdelen af fløden (250 ml.) i en lille gryde og smelt derefter chokoladen heri. Stil det på køl natten over.
2. Kagen laves ved at piske s
ukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør eller beklædt med bagepair. Vi brugte en form på 37x27 cm. 
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling. 
6. Lav det bogstav eller tal du skal bruge i en papir skabelon. Hav det klar til når du skal skære kagen ud. 
7. Pisk nu den sidste halvdel (250 ml.) fløde i en skål. Vend det sammen med chokolade/fløde blandingen fra køl. Vend kakaopulver og flormelis deri. 
8. Skær nu kagen ud i det ønskede bogstav eller tal. Læg kagen over på et bræt eller et fad og klargør en sprøjtepose. Vi brugte en rund tyl til at sprøjte chokoladeskummet ud med.
9. Pynt kagen med lige det du vil. Vi brugte blåbær, brombær, skovsyre, chokoladekugler, 
marengs, slik og blå macarons

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort