Chokoladekage med nutella og oreocreme

Antal: 25-30 personer (det er en meget stor kage!) 
Halver evt. opskriften og lav med halvt så mange lag, så er den nemmere. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Start med at bage bundene. Skær dem ud, så du har i alt 4 bunde. 
2. Start med din nutellacreme. Rør nutella, flormelis og flødeost sammen. Pisk fløde og vend den forsigtigt rundt i cremen. Læg husblas i koldt vand i 2 forskellige skåle, da du skal lave 2 lag af cremen. 
3. Oreocreme. Rør flødeost og flormelis sammen. Hak oreo groft og tilsæt til cremen. Pisk fløde og vend den forsigtigt rundt i cremen. Læg husblas i koldt vand i 2 forskellige skåle, da du skal lave 2 lag af cremen. 
4. Til samlingen af kagen. Brug samme springform, som du bagte kagerne i. Brug evt. kagefolie på indersiden. Hvis du følger opskriften og laver den i 4 lag, så er du nødt til at have noget folie eller bagepapir, som går over formen, da kagen ellers bliver for høj. Vi foldede to stykker bagepapir på midten og satte dem sammen med tape, hvorefter vi satte det fast langs indersiden af kanten på springformen. 
5. Start først med et lægge én chokoladebund i bunden af springformen. Hvis du laver kagen med alle 4 lag, så skal du dele dine cremer op, så de kommer i 4 skåle. 
6. Nu skal din nutellacreme laves færdig med husblas. I en lille gryde tilsættes 3 spsk. fløde eller mælk og husblas, som du har vredet for vand. Lad det varme op, indtil husblassen er helt smeltet. Tag gryden af varmen. 
7. Tag 2-3 spsk. fra din nutellacreme og put den over i din gryde med husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen, inden den kommer i hele cremen. Tilsæt 2 spsk. mere. 
8. Hæld nu husblassen over i skålen med din nutellacreme og rør det godt sammen. 
9. Hæld din creme ovenpå din chokoladebund i springformen. Lad cremen sætte sig ca. 30 min. på køl. Placer herefter en chokoladebund ovenpå. 
10. Nu skal der et lag oreocreme ovenpå. Denne creme laves på samme måde som nutellacremen.  I en lille gryde tilsættes 3 spsk. fløde eller mælk og husblas, som du har vredet for vand. Lad det varme op, indtil husblassen er helt smeltet. Tag gryden af varmen. 
11.  Tag 2-3 spsk. fra din oreocreme og put den over i din gryde med husblassen og rør det godt ud. Tilsæt 2 spsk. mere. 
12.  Hæld nu husblassen over i skålen med din oreocreme og rør det godt sammen. 
13. Lad den sætte sig ca. 30 min. på køl. 
14. På samme måde fortsætter du med så mange lag du vil lave. 
15. Når du har alle de lag du vil have, så sættes kagen på køl i minimum 3-4 timer - gerne natten over. 
16. Lav din chokoladesauce ved at tilsætte fløde og hakket mørk chokolade til en lille gryde og lad det varme op ved meget lav varme, indtil du har en ensartet masse. 
17. Tag gryden af varmen og lad saucen køle en smule ned. 
18. Løsn forsigtigt springformen på kagen og fjern kagefolie/bagepapir rundt langs kanten. 
19. Lav små chokoladedryp med en lille ske langs kanten hele vejen rundt på kagen. 
20. Pisk fløde til en fast flødeskum og put den i en sprøjtepose. Sprøjt dutter af fløde langs kanten hele vejen rundt. 
21. Pynt med oreos, hakket chokolade eller hvad der ellers lyster. Kun fantasien sætter grænser. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort