Cremet risotto med kyllingebryst svøbt i serranoskinke

Antal personer: 2

Print opskriften

Fremgangsmåde


1. Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Kylling renses og svøbes i serranoskinke. 
2. Læg kyllingebryst i et ovnfast fad eller på en bageplade og bag i ovnen i ca. 25-30 min. 
3. Imens laves din risotto.  Løg og hvidløg snittes fint. Champignon renses og skæres i mindre stykker. 
4. I en gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg, som svitses et par min. 
5. Tilsæt champignon og svits yderligere et par minutter. 
6. Nu tilsættes risottoris, gør det godt rundt, så de kan trække god smag fra løg, hvidløg og champignon. 
7. Tilsæt hvidvin og lad det simre, indtil alkoholen er fordampet. Rør i gryden. 
8. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet. 
9. Til sidst rives 40 g. parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med 25 g. smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet. 
10. Tag din risotto af varmen og server med de bagte kyllingefileter. 
11. Riv evt. lidt ekstra parmesan på toppen. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort