Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

Antal: ca. 16-20 stk. 
Obs: Disse fastelavnsboller er lavet ud fra Tangzhong-metoden, som er en japansk bagemetode. Læs mere om den, inden du begiver dig ud i denne opskrift. 

Obs: Flere oplever, at dejen er meget tynd. Det kan der være flere årsager til. For det første, så er det vigtigt at vælge en hvedemel, som har højt proteinindhold. For det andet, så er det vigtigt, at jævningen er helt kold, når den tilsættes. 
Men en Tangzhong dej er mere klistret end en almindelig dej. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

  1. Lav først jævningen af hvedemel og vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 132 g. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 480 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 min. 
3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes. 
4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere. 

5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
6. Imens dejen hæver, røres din kagecreme sammen. Du kan bruge en færdigblanding ligesom os eller lave en hjemmelavet. 
7. Når dejen er færdighævet, så tages den ud på et meldrysset bord. 
8. Del dejen i to og rul den ud som vist på nedenstående billeder. 
9. Stik cirkler ud med en udstikker eller et glas. Placer en spsk. kagecreme på og placer en cirkel ovenpå igen. Tryk den let samme rundt i kanten og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. 
10. Sådan fortsætter du, indtil der ikke er mere dej. 
11. Lad dine boller efterhæve i ca. 45 min. et lunt sted. Det er vigtigt, at de hæver nok, så de to cirkler "hæver" sammen. 
12. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 
13. Pensel dine boller med sammenpisket æg. 
14. Bag dem i ca. 12-15 min. alt efter styrken på din ovn. 
15. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. 
16. Pynt med glasur lavet på vand og flormelis. 

Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

Fastelavnsboller - Tangzhong metoden

 

11 kommentarer

 • Hej Charlotte

  Vi har brugt højproteinhvedemel fra Aldi, ved de har noget lignende i Lidl. Ellers bare kig bag på pakken, de mest almindelige hvedemele har 10% protein, men gå gerne efter en som har 12% :)

  Kh
  Amanda / Mummum

  Mummum
 • Hvilken mel har I brugt, når nu det skal være med højt proteinindhold? :-)

  Charlotte
 • Hej Henriette
  Det er vigtigt, at de står et rigtig lunt sted, så eksempelvis tæt på en radiator eller brændeovn, så hæver de godt op :)
  Ellers kan du tænde din ovn på 200 grader, slukke for ovnen og åbne lågen og så sætte dem ind i ovnen (imens ovnen står åben), så de kan hæve i varmen derfra. Det har vi også prøvet og det virker også godt :)

  Kh
  Mummum

  Mummum
 • Hej
  Hvad gør jeg galt?? Mine fastelavnsboller hæver ikke ligeså pænt sammen som dine ?? Og jeg lod dem hæve meget længe – måske 2 timer eller sådan??
  Vh Henriette Vandborg

  Henriette Vandborg
 • Hej Julie og Charlotte
  Det kan de godt ja – men det kræver at man bruger kræfter da dejen skal æltes længere tid end normalt :-)

  Mummum

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort