Flødekartofler

Antal personer: 4-5

Print opskriften

Fremgangsmåde


1. Skræld kartofler og skær dem i tynde skiver.
2. Hak løg eller skær i tynde skiver. Lav din jævning ved at piske hvedemel med lidt vand i en lille skål eller glas, så du får en lind masse. 
3. Opvarm en gryde. Tilsæt fløde, salt, peber og muskatnød. Når det er varmet op tilsættes lidt jævning, for at fløden bliver mere cremet og ikke så tynd. Tilsæt jævning, indtil du har den så tyk, som du gerne vil have den. 
4. Smør nu et ildfast fad med lidt margarine. Læg kartoffelskiver og løg skiftevis.
5. Smag saucen til, og hæld det derefter over kartoflerne.
6. Bages i ovnen i ved 175 grader varmluft i 1,5 time. Hvis toppen bliver meget mørk, kan du undervejs dække fadet til med sølvpapir.  

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort