Gammeldags vafler - mormors opskrift

Antal: 8 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Del æggene. Hvider i én skål og blommer i en anden skål. Det her er tricket til sprøde vafler, som min mormor lavede dem. 
2. Til æggeblommerne tilsættes først hvedemel, bagepulver, salt og sukker, som piskes sammen. 
3. Herefter tilsættes mælk og det hele røres til en ensaret dej. Jeg plejer at bruge en elpisker, så undgår man klumper. 
4. Til sidst piskes det smeltede smør i. 
5. Æggehviderne piskes så stive, at man kan vende skålen på hovedet uden at de ryger ud. Herefter vendes hviderne forsigtigt i dejen. 
6. Varm dit vaffeljern op. Smør det med lidt smør og hæld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er). 
7. Bag indtil de er gyldenbrune. 
8. Læg dem over på en bagerist, så undgår du, at de danner fugt i bunden og bliver bløde. 

Gammeldags vafler - mormors opskrift

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort