Glutenfri og sukkerfri kanelkage

Antal: 1 stk. (springform Ø22 cm)

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at fjerne sten fra dadler. Blend de 5 stk. dadler med 1 spsk. vand, så du får en form for dadelpure.
2. Pisk æg sammen med dadelpure med en elpisker. Pisk indtil blandingen bliver luftig - det tager cirka 2-3 min.
3. Tilsæt kærnemælk og pisk videre.
4. Tilsæt kanel, vaniljepulver, bagepulver og honning og pisk videre. Tilsæt til sidst mandelmel.
5. Bag kagen på en af de nederste riller i cirka 25-30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens).
6. Stik en strikkepind, grillspyd eller andet langt og tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
7. Lad kagen køle ned.
8. Blend de iblødsatte cashewnødder med færdiglavet kaffe, mælk, dadler, honning og kakaopulver. Det gøres nemt i en minihakker eller en foodprocessor. Blend til du har en ensartet glasur. Smag den til. Skal den være lidt sødere, tilsæt da lidt ekstra honning.
9. Fordel glasuren udover kagen.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort