Grødboller - nemme boller med havregrød

Antal: ca. 10-12 stk. 
Tip: bollerne kan sagtens fryses. Frys, når de er helt nedkølet. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Rør alle tingene sammen til grøden i en gryde og lad den koge op. Når du har en grød, så tag gryden af varmen. Lad grøden køle af. 
2. Når grøden ikke er mere end lillefingervarmt, så blandes den med gær, olie, sukker, hvedemel og salt. Rør det hele godt sammen, indtil du har en ensartet dej. 
3. Film skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i 8-10 timer, gerne natten over. 
4. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time. 
5. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 
6. Beklæd en bageplade med bagepapir. Brug to skeer (evt. gjort våde i vand) og sæt klatter af dej på bagepladen. Glat evt. bollerne lidt ud med lidt vand. 
7. Bag bollerne i ca. 10-14 min. 
8. Lad bollerne afkøle på en bagerist. 

Grødboller - nemme boller med havregrød

Grødboller - nemme boller med havregrød

{{ count }} kommentarer

  • Hej Helle

    Du kan bruge græskarkerner, hørfrø, sesamfrø – eller lave en blanding :)

    Kh
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Hejsa
    Hvilken anden kernesort end solsikkekerner kan bruges i dejen?
    Hilsen Helle

    Helle
  • Hej Ninna

    Hvordan var dejen efter den havde været på køl natten over?
    Var grøden kølet nok af inden den blev blandet med de andre ingredienser?

    Kh
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Hej.
    Først tak for mange super gode opskrifter👍🥳🤩
    Desværre kunne jeg ikke få jeres grødboller til at fungere. De blev simpelthen ved med at være klæge i midten – altså som om de slet ikke blev bagt. Hvad har jeg mon gjort galt??
    De bedste hilsner
    Ninna

    Ninna

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort