Grydebrød - opskrift på verdens bedste brød

Antal: 1 stk. 
Størrelse på gryde: 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Brug en stor skål. Rør gær ud i vandet. Tilsæt sukker. 
2. Tilsæt grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt. Rør det hele rigtig godt sammen. 
3. Kom husholdsningsfilm over skålen og lad den hæve ved stuetemperatur i 10-12 timer. 
4. Nu skal din dej vendes. I skålen tager du ved under dejen i den ene side med hænderne og folder den over. Dette gør du 8-10 gange. 
5. Dæk til med husholdningsfilm igen og lad den stå i yderligere 2 timer. 
6. Efter 1,5 time tændes ovnen på 250 grader varmluft. Sæt din gryde eller støbejernsgryde ind i ovnen, så den også bliver varmet op. 
7. Når ovnen er 250 grader, så tages gryden ud af ovnen. Der drysses godt med mel i bunden og herefter hældes dejen forsigtigt over i gryden. Låget lægges på og gryden sættes ind i ovnen. Bages i 30 min. 
8. Efter de 30 min. tages låget af gryden, ovnen skrues ned på 230 grader og bages yderligere 15 min. 
9. Tag herefter gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en rist og lad det afkøle. 
10. Spises efter det er nedkølet en smule. 

Grydebrød - opskrift på verdens bedste brød

Grydebrød - opskrift på verdens bedste brød

Grydebrød - opskrift på verdens bedste brød

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort