Hjemmelavede æbleskiver

Antal: 20-25 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde


1. Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
2. Rør æggeblommer sammen med kærnemælk, mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt. Rør det hele godt sammen, så du har en ensartet masse. Tilsæt til sidst rapsolie.
3. Pisk dine æggehvider stive. Det skal være sådan, at man kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne ryger ud.
4. Vend forsigtigt æggehviderne i din dej (gøres nemmest med en dejskraber). Det tager lidt tid, men sikrer, at din dej bliver luftig, så hav lidt tålmodighed.
5. Varm en æbleskivepande op. Smør lidt smør i alle hullerne og fyld godt op med dej.
6. Vend dine æbleskiver halvvejs med en strikkepind eller et grillspyd, når der er gået cirka 1 min.
7. Bliv ved med at vende din æbleskive, indtil den er bagt på alle sider.
8. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lav de resterende æbleskiver færdige.
9. Lun dem evt. et par minutter i ovnen, hvis de første er blevet lidt kolde.
10. Server med syltetøj, flormelis eller hvad du ellers har lyst til.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort