Hjemmelavet daim chokolade

Antal: ca. 10 stykker daim

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Kog 3 dl. vand og læg mandler heri. Lad mandlerne koge i ca. 1 min. Hæld vandet fra. Smut mandler fri for skræl. Hak mandler meget fint eller blend dem i en minihakker eller foodprocessor, så de bliver malet helt til mel. 
2. Gør en bageplade klar med bagepapir.
3. I en gryde hældes smør, sukker og lys sirup i. Lad det koge op ved medium varme under omrøring (det er vigtigt, at sukkeret smelter og massen bliver helt ensartet). Når din masse er ensartet og bobler en smule op, så tilsættes de hakkede mandler. 
4. Lad massen simre under omrøring, indtil massen skifter farve til en mørkere farve, ligesom karamel. Tag blandingen af med det samme og hæld det ud på dit bagepapir. 
5. Brug en dejskraber til at fordele massen ud i et tyndt lag (så tynd du vil have din daim), men det skal gå hurtigt, da karamellen begynder at sætte sig hurtigt. 
6. Når du har den ønskede tykkelse, så tager du en kniv og skærer dine ønskede størrelser ud. Du skal ikke skille massen fra hinanden, men blot lave afmærkninger med kniven, da det gør det lettere at knække daimen fra hinanden, når den er helt størknet. 
7. Lad den køle helt af og knæk herefter dine daimstykker ud. 
8. Smelt din chokolade over vandbad. 
9. Dyp dine daimstykker ned i chokoladen eller pensl chokoladen på. 
10. Lad chokoladen størkne og voila, så har du hjemmelavet daim!

3 kommentarer

 • Hej Bitten

  Ja, du kan sagtens bruge mandelmel. Du bruger bare samme mængde, altså 40 g. :)

  Knus
  Amanda / Mummum

  Mummum
 • Kan man ikke bare bruge mandelmel istedet – og hvor meget?

  Bitten Karina
 • I opskriften skriver I at man bare skal lægge mandlerne ned i en kop allerede kogt vand, men så er det altså svært at smutte dem. Det er langt nemmere at smutte mandlerne hvis de har fået et opkog i vandet i ca 15-20 sek. Bare et fif.

  Ida

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort